Šangaj, Shutterstock

Počevši od 11. januara, Er Srbija će uspostaviti direktne letove između Beograda i Šangaja (aerodrom Šangaj Pudong - PVG), saobraćajući dva puta nedeljno iz Beograda utorkom i subotom, dok će povratni letovi iz Šangaja biti sredom i nedeljom. Ova nova linija je objavljena nakon uspostavljanja letova za Guangdžou i Tjenđin, dodatno jačajući veze između Srbije i Kine kroz bezvizni režim i sporazum o slobodnoj trgovini.

Rezervacija karata >> ✈ Beograd - Šangaj

Šangaj, smešten na obalama reke Jangce, je jedan od najvećih svetskih metropola i ključni ekonomski, finansijski, trgovinski, i kulturni centar Kine. Grad nudi bogatstvo atrakcija za turiste iz Srbije, uključujući impozantni neboder Shanghai Tower, istorijsku oblast Bund sa spektakularnim pogledom na gradsku siluetu, i klasične kineske vrtove kao što je Yu Garden. Šangaj je takođe dom nekoliko svetskih muzeja kao što su Šangajski muzej i Kina umetnički muzej.

Za poslovne putnike, Šangaj nudi bezbroj prilika, zahvaljujući svojoj reputaciji kao globalni finansijski hub i domaćin mnogih međunarodnih sajmova i konferencija. Povezanost koju pruža Er Srbija, omogućava lakoću pristupa ne samo Šangaju već i širem evropskom tržištu preko Beograda.

Ovi letovi, koji će nastaviti i tokom letnje sezone 2025. godine, obezbeđuju izvanrednu priliku za ojačavanje poslovnih, turističkih i kulturnih veza između dve zemlje, omogućavajući putnicima da uživaju u brzom i efikasnom putovanju između Srbije i Kine. Karte su već u prodaji, što omogućava planiranje putovanja unapred.