Nica, Promenade des Anglais, Shutterstock

Er Srbija je danas, letom JU250, nakon pet godina pauze, ponovo uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Nice. Srpska nacionalna avio-kompanija sada leti dva puta nedeljno do ovog prelepog grada na jugoistoku Francuske – četvrtkom i nedeljom, a let traje oko dva sata, saopštila je Er Srbija.

Prvi let Er Srbije svečano je dočekan na aerodromu Azurna obala Nica (NCE), koji je drugi po veličini u Francuskoj i godišnje opsluži više od 14 miliona putnika.

„Jedna od ključnih osobina našeg poslovanja jeste agilnost. Pažljivo pratimo dešavanja na tržištu i osluškujemo potrebe putnika. Kada je nedavno drugi operater smanjio broj letova između Beograda i Nice, prepoznali smo da postoji značajna potražnja i odlučili da, nakon pet godina pauze, ponovo pokrenemo direktnu liniju između ta dva grada,“ izjavio je Boško Rupić, direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije.

Ovaj potez dodatno osnažuje prisustvo Er Srbije u Francuskoj, jer je Nica, pored Pariza i Liona, treća destinacija u ovoj zemlji do koje srpska nacionalna avio-kompanija nudi direktne letove.

O Nici

Nica, biser Azurne obale, jedan je od najpoznatijih turističkih gradova u Francuskoj. Smeštena na jugoistoku zemlje, između Kana i Monaka, nudi spektakularnu kombinaciju sunčanih plaža, bogate istorije, i mediteranskog šarma.

Šetnja čuvenom Promenade des Anglais pored mora, istraživanje starog grada sa uskim ulicama punim šarmantnih kafića i restorana, kao i poseta muzejima posvećenim umetnicima kao što su Matisse i Chagall, nezaobilazne su aktivnosti za svakog posetioca. Ljubitelji prirode mogu uživati u parku Colline du Château, koji nudi prelepe poglede na grad i luku.

Nica je idealna destinacija kako za one koji žele opuštanje na plaži, tako i za one koji su u potrazi za kulturnim i istorijskim znamenitostima, čineći je savršenim mestom za sve vrste turista.