Mostar, Shutterstock

Air Serbia najavljuje uvođenje direktne avio-linije između Beograda i Mostara, počev od aprila 2024. godine. Ova nova usluga, koja će trajati sve do oktobra, omogućiće putnicima da tri puta nedeljno - ponedeljkom, petkom i nedeljom - direktno putuju do srca Hercegovine. Letovi će se obavljati avionima tipa Embraer E175, pružajući udobno i efikasno putovanje do Mostara.

Mostar, grad koji leži na obalama reke Neretve, poznat je po svom istorijskom značaju i jedinstvenom duhu. Grad je najpoznatiji po Starom mostu, koji je simbol Mostara i UNESCO-ve svetske baštine. Ovaj prelepi kameni most, koji spaja dve obale i kulture, predstavlja remek-delo osmanske arhitekture.

Pored Starog mosta, Mostar obiluje brojnim kulturnim i istorijskim znamenitostima. Turisti iz Srbije mogu posetiti stari deo grada, sa uskim ulicama i šarmantnim radnjama, kao i brojne džamije i crkve koje svedoče o bogatoj istoriji i multikulturalnosti grada. Tu je i Bazar Kujundžiluk, gde se može kupiti rukotvorine i suvenire, što pruža jedinstven uvid u lokalnu tradiciju i zanatstvo.

Mostar je takođe poznat po svojoj gastronomiji, sa mnogobrojnim restoranima i kafanama u kojima se služe tradicionalna jela kao što su ćevapi, sogan-dolma i hercegovački pršut, što predstavlja pravi gastronomski doživljaj za svakog posetioca.

U blizini Mostara nalaze se i druga zanimljiva mesta koja vrede posetiti, kao što su Blagaj sa svojom tekijom pored izvora Bune, krška lepota reke Neretve, i Međugorje, poznato hodočasničko mesto.

Nove linije Air Serbia za Mostar otvaraju vrata za istraživanje ovog jedinstvenog grada, punog istorije, kulture i prirodne lepote. Bez obzira da li putujete radi odmora, posla ili uživanja u kulturnom nasleđu, Mostar nudi bogato iskustvo koje će ostati u trajnom sećanju.