Air Serbia

Er Srbija će privremeno obustaviti šest ruta iz svoje beogradske mreže tokom prvog kvartala 2024. godine i smanjiti frekvencije na brojnim destinacijama tokom tromesečnog perioda u odnosu na originalni plan. Od sredine januara, avio-kompanija će obustaviti letove iz Beograda za Napulj, Izmir, Salcburg, Kel, Geteborg i Ankaru. Pet od šest destinacija je uvedeno ove godine. Poslednji let za Napulj pre pauze zakazan je za 5. januar, nakon čega će usluge biti nastavljene 1. aprila. Nijedan drugi prevoznik ne služi ovu rutu. Er Srbija će takođe obustaviti operacije za Izmir nakon leta 5. januara, pri čemu će se ruta obnoviti 3. aprila. Ćerka kompanija Turkish Airlinesa, AJet, nastaviće da leti između Izmira i Beograda dva puta nedeljno.

Poslednja usluga za Salcburg će se obaviti 12. januara, a letovi se nastavljaju 31. marta. Er Srbija je takođe obustavila rutu tokom zimske sezone 2022/23, međutim, planirala je da je vodi tokom tekuće zimske sezone 2023/24. Takođe 12. januara, avio-kompanija će obaviti svoj poslednji let za Kel, pre nego što se vrati 2. aprila. Njene operacije za Ankaru će biti obustavljene nakon rotacije 13. januara, vraćajući se u raspored kompanije od 1. aprila. AJet, koji je započeo letove na ruti pre nešto više od dve nedelje, nastaviće da služi dva grada sa četiri nedeljne usluge. Konačno, operacije za Geteborg će se završiti 14. januara, a letovi se nastavljaju 31. marta. Ruta će i dalje biti usluživana od strane Wizz Aira tri puta nedeljno.

Er Srbija takođe smanjuje frekvencije na brojnim rutama tokom prvog kvartala godine, većina kojih stupa na snagu nakon prazničnog putničkog perioda od sredine januara. Prevoznik je uklonio 31 nedeljni let u oba smera u januaru, 38 nedeljno u februaru i 44 nedeljno u martu. Uprkos smanjenim operacijama, avio-kompanija će i dalje nuditi znatno veći obim letova i kapaciteta nego u istom periodu ove godine, kao i u pre-pandemijskom 2019. U januaru će avio-kompanija obavljati 95 nedeljnih letova više (u svakom smeru) nego što je to činila 2023. i nuditi dodatnih 12.183 nedeljnih sedišta (u svakom smeru). U februaru i martu će raditi 85 nedeljnih letova više nego što je to činila 2023. i nuditi nešto više od 11.500 dodatnih nedeljnih sedišta.

Promene u njenoj mreži, pored šest gorepomenutih ruta koje su obustavljene, mogu se pronaći ispod. Promene ostaju moguće.

Er Srbija planira da obnovi operacije za Tel Aviv 1. januara, koje su obustavljene od kraja oktobra zbog tekućeg sukoba.

Izvor: Ex-YU Aviation