Čikago, Shutterstock

Nakon tri decenije pauze, nacionalna avio-kompanija Srbije, Air Serbia, ponovo uvodi direktan let iz Beograda za Čikago. Letovi od Beograda do Čikaga će do 11. juna obavljati sredom i subotom a nakon toga tri puta nedeljno – ponedeljkom, sredom i subotom. Ovo je velika vest za brojnu srpsku dijasporu u Americi, posebno u Čikagu, ali i za sve turiste koji žele da istraže ovaj fascinantni američki grad.

✈ Beograd - Čikago

Čikago je jedan od najvećih gradova u Sjedinjenim Američkim Državama, treći po broju stanovnika, sa preko 2,7 miliona stanovnika. Poznat je kao "Vetroviti grad", a smestio se na obalama jezera Mičigen. Čikago je takođe poznat po svojoj izuzetnoj arhitekturi, koja obuhvata neke od najpoznatijih nebodera na svetu, uključujući Willis Tower (nekadašnji Sears Tower) i John Hancock Center.

Čikago je dom za značajan broj Srba. Sa oko 350.000 Srba i ljudi srpskog porekla, Čikago predstavlja jednu od najvećih srpskih dijaspora u svetu. Uvođenje direktnog leta Air Serbia prema ovom gradu donosi veliko olakšanje za sve one koji žele da posete rodbinu i prijatelje, ali i za poslovne ljude koji putuju između ove dve destinacije.

Kao turistička destinacija, Čikago je prepun atrakcija. Pored impresivne arhitekture, tu je i čuveni Art Institute of Chicago, jedan od vodećih svetskih muzeja umetnosti, koji nudi izuzetnu kolekciju impresionističkih i postimpresionističkih dela. Millennium Park je još jedna nezaobilazna tačka, sa svojim slavnim "Cloud Gate" skulpturom, poznatijom kao "The Bean". Takođe, ne smemo zaboraviti Navy Pier, istorijski deo grada sa brojnim atrakcijama, restoranima i prodavnicama, kao i Čikaški botanički vrt koji je jedan od najlepših u Americi. Ljubitelji nauke će uživati u poseti Muzeju nauke i industrije, dok će ljubitelji sporta sigurno želeti da posete legendarni stadion Wrigley Field, dom Chicago Cubs bejzbol tima.

Novi letovi Air Serbia prema Čikagu pružaju novu priliku za povezivanje Srbije i Sjedinjenih Država, jačanje veza sa srpskom dijasporom, ali i otkrivanje svih čari koje ovaj izvanredni grad nudi. Bez obzira da li putujete iz poslovnih razloga, da biste posetili rodbinu ili istražili znamenitosti Čikaga, sada je to lakše nego ikada.