Lisabon, Shutterstock

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija 15. aprila uvodi direktnu avio liniju Beograd Lisabon. Letovi će saobraćati dva puta nedeljno, utorkom i subotom avionima Erbas A319 iz flote Er Srbije.

✈️ Beograd - Lisabon

Lisabon

Lisabon je poznat po svojim uskim ulicama, šarmantnim trgova i brdovitom pejzažu koji nudi prelepe poglede na grad i reku Tejo. Brdoviti teren zaslužan je i za jednu turističku atrakciju, lift Santa Žusta u centru grada. Izgrađen u 19. veku, ovaj lift povezuje donji deo grada Baixa sa gornjim. Lift je u funkciji i dan danas i možete se provozati njime zbog samog doživljaja ali svakako ne treba zanemariti i činjenicu da vam vožnja liftom može uštedeti i dosta vremena i pešačenja.

Šetnju gradskim ulicama i trgovima obavezno upotpunite i vožnjom tramvajem. Poseban doživljaj je vožnja linijom 28. Pored toga što linija prolazi kroz staro gradsko jezgro, na liniji saobraćaju autentični stari drveni tramvaji.

Nad gradom dominira Castelo de Sao Jorge, srednjovekovna tvrđava sa koje se pruža pruža spektakularne poglede na grad. Izgrađena je u 11. veku i bila je dom mnogih portugalskih kraljeva tokom vremena.

Ulaz u Lisabon pomorskim putem čuva Belem kula izgrađena u 16. veku kao fortifikacija i simbol portugalske moći tokom vremena istraživanja i otkrića. Dočekala je i ispratila mnoge moreplovce koji su iz Portugala krenuli da ispišu stranice istorije i pomorskih istraživanja. Danas je jedna od najpoznatijih znamenitosti u Lisabonu i nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine.

Nedaleko od Belem kule nalazi se Jeronimski manastir gde se nalazi i grobnica jednog od najvećih portugalskih pomoraca, Vaska de Game.

To su samo neke od znamenitosti koje možete posetiti u Lisabonu. Grad je prepun kulturnih i istorijskih mesta, parkova i plaža i uvereni smo da vam neće biti dosadno nijednog trenutka.