Ceduljica sa imenom i adresom na koferu obično je dobra ideja kad se kreće na putovanje, ali može da izazove i prilične probleme.

Odmori i putovanja trebalo bi da se vrte oko zabave, opuštanja i da budu prilika da ‘pobegnemo’ od svakodnevice. Ali, većina ljudi može potpuno da se opusti samo ako znaju da je sve bezbedno – dom, novac, dokumenta, pa i prtljag.

Da bismo se osigurali i smanjili potencijalne neprijatnosti ako nam kofer bude ‘zagubljen’, najčešće na njega zalepimo ili prikačimo cedulju sa podacima – imenom, prezimenom, adresom, brojem telefona…

Ipak, ovo je velika greška, jer time zapravo ugrožavamo sigurnost umesto da joj doprinesemo.

Evo u čemu je stvar: kad zalepite cedulju sa adresom i svim podacima na kofer, vi poručujete “ovaj stan je prazan, molim vas, opljačkajte ga i, samo opušteno, ne morate da žurite, na putu sam”.

Nije dobra ideja ni da stavite adresu nekog od bliskih prijatelja ili članova porodice, pošto potencijalni lopovi pojma nemaju čija je to kuća, i ako imaju nameru – svakako će se uputiti u krađu.

Ali, činjenica je da se koferi, naročito ako letite avionom, gube relativno često, tako da vam nekakva cedulja ipak JESTE potrebna.

Najpametnije što možete da uradite je da ostavite podatke o firmi u kojoj radite i vaš broj mobilnog. Na taj način, ukoliko se kofer zaista zagubi, nadležni će moći da stupe u kontakt sa vama, ili sa nekim ko vas poznaje (u ovom slučaju nekim sa vašeg posla) i vi ćete dobiti svoje stvari natrag, piše “Mondo”. (Izvor: mondo.rs)