Za odlazak u inostranstvo danas su veoma korisne mobilne aplikacije: za bolje snalaženje, za bolji provod, za uštedu vremena i novca.

HolidayPirates
Ova aplikacija skuplja najbolje prilike na Internetu za putovanje – od povoljnih cena avio letova do smeštaja u hotelima i drugim mestima. HolidayPirates čak šalje notifikacije direktno na vaš WhatsApp.

Babbel
Uvek je korisno naučiti nekoliko lokalnih fraza pre nego što otputujete u neku stranu zemlju. Babbel nudi uslugu prevođenja na četrnaest glavnih svetskih jezika na svojoj aplikaciji. Ako vam to nije dovoljno uvek se možete poslužiti i Google Translateom, kojeg svakog dana koristi čak 200 miliona ljudi u svetu.

Foursquare
Ova vam aplikacija pokazuje mesta koja morate posetiti, ali i daje informacije koju hranu i pića trebate isprobati. Jednostavno rečeno, upoznaje vas s nekom zemljom iz perspektive lokalnog stanovništva.

LiveTrekker
LiveTrekker biejži gde idete, kreira mapu i rute kojim biste trebali krenuti, te vas upozorava na mesta od važnosti pokraj kojih prolazite. Ovo će vam biti od velike koristi pogotovo ako se nalazite na nekom nepoznatom mestu na otvorenom gde se lako izgubiti.

Citymapper
Ova mobilna aplikacija pokazuje vam kako doći do određene lokacije u 39 svetskih gradova uz sva moguća vozila javnog prevoza – od bicikla i taksija do podzemne železnice i trajekta. Ne zaboravite da vam u snalaženju po stranim gradovima može pomoći i Google Maps.

VizEat
Želite li pojesti obrok koji je za vas spremio lokalni stanovnik i tako si priuštiti nezaboravni gastronomski doživljaj, tu je VizEat. Preko aplikacije možete isprobati kuhinju amaterskih kuhara, ali i poznatih profesionalaca – u čak 110 zemalja sveta.

Wiffinity
Potraga za WiFi-jem na odmoru je stvar koju svi radimo, ali neretko priznajemo u javnosti. Ova aplikacija pruža mapu hotspotova za WiFi, te vam tako omogućava spajanje na Internet, društvene mreže i slično. (punkufer.hr)