Ibica jeste poznata kao mesto za dobar (noćni) provod, ali – da li ste znali da je ovo ostrvo kao stvoreno i za porodični odmor.

Ibica (foto: Shutterstock)

Na Ibici postoje restorani sa organskom hranom, kampovi za meditaciju, banja za detoksikaciju, joga odmaralište.

Činjenica je da je ostrvo za srpske uslove veoma skupo, kao i put do tamo. Na primer, iznajmljivanje kuće na nedelju dana košta od 5.000 do 7.000 evra, a kuću je moguće i kupiti za 400.000 evra iako cene idu do čak 20 miliona.

Najčešći gosti su Britanci koji, bez obzira na Bregzit, investiraju i dalje u nekretnine.

Iako je bilo poznato kao ostrvo žurki kakvo se pamti još od pedesetih, poslednjih godina ovo mesto postalo je sofisticiranije i pruža više mogućnosti od običnog partijanja. Ovde sada ima mnogo igraonica, parkova za decu, a u pojedinim klubovima možete da ostavite decu u njihov deo za igru dok pijete koktel na suncu.

Ibica je postala rival Sen Tropeu. Poslednjih dana sve velike jahte su ovde i šampanjac dominira u noćnim klubovima. Ali, izvan tog glamura, ostrvo je više porodično mesto koje nudi klub jedrenja, teniski klub, kurseve jahanja i golfa, čak je za roditelje vrlo lako i da pronađu dadilju.

Ovo ostrvo i dalje je jeftinije od juga Francuske. Na Ibici se nalazi i međunarodna škola, pa je svakodnevni život na ovom ostrvu moguć i za strance. (Izvor: telegraph.co.uk)