Posle devet godina, 29. oktobra 2017, avio kompanija Alitalia uvodi direktan let Rim – Nju Delhi.

Nju Delhi (foto: Shutterstock)

Nova destinacija, koja je druga interkontinentalna destinacija u 2017. ove kompanije, predviđja svakodnevnu vezu za ceo zimski period, sve do 24. marta 2018 godine. Na taj način Alitalia odgovara brojnim zahtevima za direktne letove između dve zemlje: Italija je u stvari druga evropska zemlja (posle Velike Britanije) po broju posetilaca iz Indije – u 2015. godini više od 426.000 putnika iz Indije je posetilo Italiju i tako registrovan porast od 49,6% u odnosu na prethodnu godinu.

Novi let Rim – Nju Delhi će da polazi iz Rima svakog dana u 14:40 i stiže u Nju Delhi dan kasnije, u 02:30 po lokalnom vremenu. Takav red letenja omogućava putnicima da nastave putovanje ka ostalim indijskim gradovima (Bombaj, Kalkuta, Čenaj, Jaipur i Bangalor) kao i ka ostalim destinacijama van Indije – Nepal, Tajland ili Singapur, zahvaljujući važećem ugovoru sa kompanijom Jet Airways i ostalim indijskim kompanijama.

Letovi će se obavljati redizajniranim Airbus A330 sa 250 sedišta podeljenih u tri klase: biznis, premijum ekonomska i ekonomska. U toku leta dostupni su Wi-Fi za telefonske pozive, Internet i Email, a u biznis klasi putnici mogu uživati u luksuznim kožnim sedištima koja se spuštaju u ležeći položaj.

Takođe će biti dostupna usluga “Dine Anytime” za putnike biznis klase, novi model koji omogućava putnicima da sami odluče kada žele da večeraju. (Intertravel)