Aerodrom Nikola Tesla dobitnik je značajne nagrade i priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”, koju dodeljuje nezavisni Međunarodni komitet za dodelu nagrada i priznanja.

Na svečanosti povodom dodele nagrada i priznanja „Stvaratelji za stoljeća“, koja je upriličena juče u Dubrovniku, izvršni direktor aerodroma Raša Ristivojević rekao je:

– Ponosan sam što sam danas sa Vama i što je nagrada došla od stručne javnosti. Sa rekordnim brojem putnika i izuzetnim finansijskim rezultatima, Aerodrom Nikola Tesla Beograd kvalitetom svoje usluge, stalnim uvođenjem noviteta i primenom najnovije tehnologije predstavlja jedinstveni primer najboljeg proizvoda iz Srbije. Dokaz za to je i sve veća popularnost beogradskog aerodroma među kompanijama i putnicima, čemu u prilog govori činjenica da smo u 2016. godini uslužili istorijskih više od 4,9 miliona putnika, a novim rekordima smo započeli i ovu godinu. Drago mi je što je beogradski aerodrom prepoznat kao jedna od najuspešnijih kompanija u regionu, čemu svedoči i ova nagrada.

Predlaganje kandidata za dodelu nagrada i priznanja najzaslužnijima za razvoj preduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Evrope, započeto je 01. septembra 2016. godine, na osnovu jasnih i transparentnih kriterijuma.

U proteklih pet meseci, 143 predlagača predložilo je ukupno 324 kandidata iz devet zemalja. Nakon što je Komitet napravio uvid u sadržaj prijava, s posebnim osvrtom na iskazane finansijske rezultate u poslovanju, naziv nagrade je preinačen u „Veliku nagradu“, viša potkategorija.