U februaru je na beogradskom aerodromu zabeleženo za ovaj mesec rekordnih 282.503 putnika, što je šest odsto više nego u februaru prethodne godine.

Povećanje broja putnika još je značajnije ukoliko se ima u vidu da je prošle godine februar imao dan više.

U prva dva meseca ove godine usluženo je više od 612.000 putnika, što je 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Aerodrom Nikola Tesla Beograd u ovoj godini očekuje trend nastavka povećanja broja putnika.

U februaru je zabeležena visoka opšta redovnost saobraćaja, a više od 90 odsto letova započeto je bez kašnjenja, uprkos povremeno nepovoljnim vremenskim uslovima. Samo 1,9 odsto letova iz Beograda, pri tome, bilo je sa velikim kašnjenjem, uz prosečno zakašnjenje od šest minuta.

Još jedna potvrda kvalitetnog poslovanja i rekordnih rezultata su tri značajne nagrade koje je Aerodrom Nikola Tesla osvojio samo tokom februara: nagrada Privredne komore Srbije – Najbolje iz Srbije, zatim nagrada za aerodrom godine, koju dodeljuje britanski poslovni magazin Corporate Vision i nagrada za najbolji međunarodni aerodrom u 2017. godini, koju dodeljuje britanski magazin Transport News International.