Aerodrom Nikola Tesla Beograd nastavlja sa rekordima u svim segmentima poslovanja.

Beogradski aerodrom već četvrti mesec za redom beleži apsolutni mesečni rekord u broju putnika, a u oktobru je zabeleženo povećanje svih parametara u vazdušnom saobraćaju.

U oktobru je registrovano za ovaj mesec rekordnih 438.980 putnika, što je povećanje od 9 odsto u odnosu na isti mesec prethodne godine. Ovo je istovremeno i najveće procentualno mesečno povećanje broja putnika u ovoj godini.

U ovom periodu obavljeno je 5.098 poletanja i sletanja, što je povećanje od 5 odsto u odnosu na isti period prošle godine, dok povećanje prometa robe i pošte iznosi 19 odsto.

Od početka 2016. godine aerodrom je uslužio 4,25 miliona putnika, što nam daje realna očekivanja da ćemo krajem godine dočekati i 5-milionitog putnika.

Rekordi u obimu avio-saobraćaja odražavaju se i na finansijske rezultate. Ukupni prihodi ostvareni u prvih devet meseci 2016. godine iznose 54,4 miliona evra, dok su poslovni prihodi ostvareni u iznosu od 52,8 miliona evra i veći su za 5% u odnosu na isti period prethodne godine. Neto dobit u ovom periodu iznosi 19 miliona evra i veća je za 13% u odnosu na isti period prošle godine.

Takođe, pored 14 miliona evra, koliko je Aerodrom Nikola Tesla Beograd uplatio u budžet Republike Srbije po osnovu dividende i međudividende za 2015. godinu, predviđeno je da tokom novembra u budžet bude uplaćeno još oko 2,5 miliona evra po osnovu međudividende za 2016. godinu.