Ako već razmišljate o putovanjima u 2017. godini, stranica LonelyPlanet.com donosi top destinacije koje vredi posetiti, a da nisu nužno egzotične.

Kanada (foto: Shutterstock)

Ova turistička kompanija je objavila listu top mesta koje treba posetiti u 2017. godini, a predvodi je Kanada posle koje sledi Kolumbija. Najveću vrednost ima Nepal, a priliku za avanturu dobićete putovanjem u Severni Vels.

Lista predviđa najtoplije trendove, destinacije i iskustava, naglašavajući top deset zemalja, gradova, regija i mesta s najvećom vrednošću..

Ovogodišnji stručnjaci koji su sastavljali listu smatraju da je Kanada najbolja zemlja za posetu naredne godine zahvaljujući svojim prekrasnim krajolicima, ljubaznim domaćinima, slabom kanadskom dolaru i hrani. Kanada naredne godine slavi 150. rođendan, uz veliki broj događaja predviđenih za proslavu.

Kolumbija je na drugom mestu zahvaljujući bogatstvu kulture, prirode i gostoljubivosti. Stručnjaci LonelyPlanet.com kažu da je u zemlji decenijama bio građanski rat koji je ostavio bogatu historiju.

U međuvremenu je Finska zauzela treće mesto s čitavim nizom događaja planiranih za stogodišnjicu zemlje naredne godine, uključujući i koncerte na otvorenom, kulinarska iskustava i večeri saune.

Stručnjaci preporučuju i posetu Maču Pikču pre lansiranja žičare na Čogegirao. (klix.ba)