Posle uspešne letnje sezone rukovodstvo kompanije Air Serbia odlučilo je da direktan let Beograd – Hamburg bude aktuelan tokom cele godine.

Od 4. oktobra 2016. godine, avio-kompanija će obavljati tri leta nedeljno do najvećeg lučkog grada u Nemačkoj, sa više od 1,8 miliona stanovnika, i na ovu liniju uvesti veći avion Airbus A319 sa 128 sedišta.

Airbus A319 će na ovoj liniji zameniti avion bombardije CRJ-900 sa 86 sedišta koji je dobijen na lizing od avio-kompanije Adria Airways, čime je kapacitet za prevoz putnika uvećan za 12 procenata na 768 sedišta nedeljno i gostima ponuđena opcija putovanja biznis klasom na ovoj liniji.

Prelazak na avion A319 će gostima takođe omogućiti da koriste usluge koje su isključivo dostupne na floti aviona Airbus Air Serbia, kao što je “Wi-Fly”, usluga interneta i mobilne telefonije na letu, i “Elevate Play”, usluga bežičnog učitavanja i reprodukcije filmova, TV emisija i muzike.

Direktan let iz Hamburga do Beograda traje dva sata, a red letenja je prilagođen tako da omogućava jednostavne konekcije preko srpske prestonice do gradova kao što su Atina, Solun, Sofija i Bukurešt.

Air Serbia je uvela letove za Hamburg 15. juna 2016. godine, čime je ovaj grad postao peta destinacija u Nemačkoj do koje avio-kompanija leti direktno, posle Berlina, Diseldorfa, Frankfurta i Štutgarta.

Zimski red letenja za Hamburg koji važi od 30. oktobra 2016. godine:
Beograd – Hamburg… četvrtak (6.35), ponedeljak i nedelja (18.00)
Hamburg – Beograd … četvrtak (9.30), ponedeljak i nedelja (20.55)