Kad rezervišete hotel nije naodmet da znate neke pojedinosti koje će vam se u nekom trenutku odmora pokazati važnim.

1. Rezervišite hotel unapred
Ukoliko ne idete preko turističke agencije nego sami rezervišete hotel, uradite to unapred, jer će vas onda manje koštati. Ukoliko tražite hotel preko agencije, vodite računa da on bude smešten u blizini javnog prevoza, metroa ili autoputa (u zavisnosti od toga kuda putujete).

2. Broj zvezdica
Cena dosta zavisi od broja zvezdica hotela, ali uvek proverite koje to pogodnosti ima – sobe sa TV-om, satelitom, kablovskom, terasom, internetom, klimom i slično, kako biste izbegli razna razočarenja.

3. Chesk in / Check out
Obavezno pre puta proverite u koliko sati treba da se čekirate u hotel, a u koliko da ga napustite poslednjeg dana. U većini hotela možete se čekirati do ponoći, a izaći iz njega do podne, do 12 časova, ali u nekim hotelima sobu morate napustiti i do 9 časova ujutru.

4. Centar ili ne?
Ukoliko želite da “istražite” grad iz svih uglova, onda vam nije važno gde se hotel nalazi, jer uz gradske prevoze (metro ili rent a car) sve vam može biti dostupno. Ukoliko ste došli da se odmorite i ne želite da “pešačite” onda je u redu da izdvojite malo više novca za hotel u centru, ili neki koji se nalazi u blizini plaže. Ukoliko je hotel u centru birajte sobu koja nije do ulice ukoliko vam smeta buka.

5. Prevoz do hotela
Obavezno prvo pokušajte da nađete hotel koji vam može u ceni ponuditi i vlastiti prevoz ili sličan način dolaska do njih.

6. Dodatni troškovi
Informišite se o ekstra naplatama, jer posebne pogodnosti obično se plaćaju. Ne zaboravite na boravišnu taksu i proverite da li se naplaćuje parking, koliko parking mesta ima hotel, ima li službu transfera, šta sa telefonskim pozivima i slično. (Blic)