Jedna studija pokazala je da je bolje planiranje i očekivanje odmora nego putovanje.

Najlepši deo putovanja nije ležanje na ležaljci i ispijanje koktela uz šum morskih talasa. Suprotno uvreženom verovanju, najlepši deo dešava se pre nego što uopšte kročimo na željenu destinaciju, i to dok planiramo odmor.

Studija objavljena u magazinu “Primenjena istraživanja o kvalitetu života” pokazuje da smo često srećniji dok planiramo i iščekujemo odmor nego kad do njega zaista dođe.

Svi ispitanici su uživali u osećanju radosti pre puta, ali po povratku, srećni su bili samo oni čiji je odmor bio opuštajući. Svi ostali, uključujući putnike čiji je odmor bio stresan, ali i neutralan, imali su nivo sreće isti kao ispitanici koji uopšte nisu išli na odmor.

I zato, savet naučnika je da iskoristimo što više ovaj efekat. Sreću ćemo uvećati ako se do kraja prepustimo radostima planiranja i iščekivanja odmora.

Pričajte sa prijateljima i kolegama, hvalite se na društvenim mrežama i slobodno ulepšajte sebi radni dan tako što ćete na poslu “baciti” pogled na fotografije destinacije koja vas čeka.

To ionako, radi 70 odsto ljudi u toku radnog vremena, pa je velika verovatnoća da ni vaš šef nije izuzetak. (Novosti)