Naredne nedelje čarter letovi startuju sa Aerodroma “Nikola Tesla”, a sezona traje do početka oktobra.

Foto: Dungodung / Wikimedia Commons

Očekuje se da će više od 250.000 ljudi putovati na ovaj način. Ako tako bude, to je oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu.

Najvažnija novina su direktni letovi avio-prevoznika Air Serbia iz Beograda ka SAD, koji će doprineti velikom porastu broja transfernih putnika.

Red letenja Air Serbia predviđa i povećanje kapacita ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina.

Zbog velikog interesovanja, pored letova u redovnom saobraćaju, biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Brojni turisti će već u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika imati priliku da direktnim čarter letovima otputuju na najatraktivnije evropske turističke destinacije, poput Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, dok ce egipatska kompanija Er Kairo obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Prema najavama, ocekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada. Među novim destinacijama izdvajaju se Parg, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Uobičajeno veliki obim saobraćaja sa Grčkom, po trenutnim najavama, ove godine biće uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Španiji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.