Na Aerodromu Beograd stupio je na snagu letnji red letenja koji će biti aktuelan do 29. oktobra 2016.

Foto: beg.aero

U novoj sezoni biće više novih destinacija i polazaka sa beogradskog aerodroma.

Podsećamo da je do 1. aprila Air Serbia stopirala letove za Brisel.

U redovnom putničkom saobraćaju planirano je da saobraća 25 kompanija ka 62 grada, odnosno 67 aerodroma u Evropi, SAD, Severnoj Africi i na Bliskom Istoku.

Veliki porast u obimu saobraćaja tog aerodroma očekuje se u najfrekventinjem periodu od 15. juna do 15. septembra kada će, u redovnom saobraćaju, biti iznad pet odsto letova više nego 2015.

Pored toga, po preliminarnom rasporedu, čarter saobraćaj će biti bogatiji za oko 10 novih destinacija, što otvara mogućnost izuzetno visoke stope rasta broja putnika tokom leta.

Direktni letovi za Njujork i druge nove destinacije

Najveća novina u redu letenja je uvođenje direktnih letova avio kompanije Air Serbia za Njujork koji će se od 23. juna obavljati pet puta nedeljno, dok u drugoj polovini juna Air Serbia otvara i nove linije za Sankt Peterburg, Kijev, Ohrid i Hamburg.

Kompanija Wizz Air već od 28. marta otvara novu destinaciju, te će tako dva puta nedeljno sletati na aerodrom Karlsrue u nemačkom gradu Baden Baden.

Nacionalni prevoznik će, tokom trajanja nastupajuće letnje sezone, uvećati broj nedeljnih letova ka Berlinu, Amsterdamu, Dizeldorfu, Bukureštu, Sofiji i Tirani, a u špicu turističke sezone biće povećan broj letova ka Splitu, Dubrovniku, Puli, Tivtu i Malti.

Inostrani avioprevoznici će, takođe, uvećati kapacitete na svojim linijama, pa tako aviokompanija Norwegian Air Shuttle povećava broj nedeljnih letova za Oslo sa dva na tri, a flydubai će u letnjoj sezoni uvesti dodatni četvrti nedeljni let za Dubai.

I Tarom povećava broj nedeljnih frekvencija za Bukurešt, dok će Qatar Airways ovog leta direktno leteti za Dohu četiri puta nedeljno, bez međusletanja u Sofiji.

Ural Airlines će, prvi put u letnjem redu letenja, leteti prema moskovskom aerodromu “Domodedovo” dva puta nedeljno.

Sve informacije o letnjem redu letenja možete dobiti pozivom Call centra Gdestinacije na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 20.00. (Gdestinacija)