Zagreb je najbolja božićna destinacija u Evropi – bar po glasačima portala European Best Destinations.

Zagreb (foto: Shutterstock)

U oštroj konkurenciji bilo je dvadeset evropskih gradova, a glasalo je više od 100.000 osoba iz 176 zemalja.

Na listi su, ispod Zagreba, Strazbur, Ahen, Brisel, Lajpcig, Rotenburg, Nirnberg, Drezden, Lil…

U vreme pred Božić, Zagreb zrači prazničnom atmosferom koja jednostavno mora da se doživi. Sve više turista za svoje odredište u to doba godine bira glavni grad Hrvatske.

Zabava je zagarantovana skoro na svakom koraku, a gradske ulice i trgovi pozivaju vas da se opustite i uživate u pesmi, plesu i drugim doživljajima sa porodicom i prijateljima…

To su samo neki od aduta koji su navedeni u obrazloženju zašto je Zagreb osigurao pobedničko mesto u tom prestižnom takmičenju.

I dalje možete da iskoristite priliku da osetite ovu atmosferu jer Advent u Zagrebu traje do 10. januara.

Posebna atrakcija vas očekue u Ledenom parku, gde je omiljeno odredište za zabavu sve dece. Uz muziku, ples i bogatu gastronomsku ponudu možete dobro da se zabavite i u obližnjem parku Zrinjevac kao i na centralnom zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Koncerti u Zagrebu

Ako želite u Zagreb ali na drugačiju vrstu razonode preporučujemo da već sada rezervišete mesta u Areni Zagreb. Nauime, 8. maja nastupiće svetska latino zvezda Enrique Iglesias u sklopu svetske turneje “Sex and Love” na kojoj promoviše deseti album.

Iako je kraj 2016. daleko, kad smo već kod Zagreba, preporučujemo i koncert najveće pop zvezde današnjice! U Areni Zagreb 9. novembra ove godine nastupiće Justin Bieber u okviru “Purpose Word Tour-a”. Požurite sa planiranjem jer se očekuje da će karte brzo biti rasprodate. (Gdestinacija)