E-propusnice omogućavaju korisnicima pametnih telefona da ne čekaju u redovima ne bi li dali novac za kartu za posetu nekoj popularnoj turističkoj atrakciji.

Elektronske propusnice koje stižu na mobilne telefone prilično smanjuju gužve na popularnim turističkim lokacijama. Kako se kupovina obavlja kod kuće, nema čekanja u redovima – sve što posetioci treba da urade jeste da se pojave sa smatrfonom, sa kojeg će osoblje ili automat očitati kartu.

Američka kompanija Bendvango već koristi rakvu tehnologiju, a zahvaljujući njenoj saradnji sa brojnim gradovima, moguće je nabaviti višestruke propusnice koje se šalju na telefon svakog klijenta.

Najbolja strana ove kupovine je to što je moguće birati različite pakete, u zavisnosti od vremena koje turisti imaju na raspolaganju, a na ovaj način se može i uštedeti novac.

Propusnica Mile High Culture, na primer, koja se koristi u Denveru, dolazi u dve verzije – možete posetiti 7 atrakcija u toku 5 uzastopnih dana za 53 dolara, ili 3 atrakcije u toku tri dana za 25 dolara.

Na Bermudskim ostrvima kompanija nudi posetu 7 različitih turističkih atrakcija za 30 dolara, a ukoliko niste neki ljubitelj kulture, kompanija nudi propusnicu Beer 101 koja se može koristiti u pivarama i restoranima duž čuvene rute Highway 101 u Oregonu. (Lonely Planet / B92)