Bavarska je među turistima najpoznatija po festivalu piva, ali nije jedino što ima da ponudi.

Pročitajte šta sve možete raditi u Bavarskoj osim posete Oktoberfestu:

Prošetajte baštama i parkovima
Nemačka ima dugu botaničku tradiciju. Vrtovi kralja Ludviga, Spa Park, Bajrojt Ermitaž samo su neka od mesta na kojima možete uživati u miru i zelenilu.

Provozajte se Romantičnim putem
Oko 400 km duga saobraćajnica, pruža jednu od najlepših vožnji na svetu. Napravljena je na ruševinama starog rimskog puta i prolazi kroz brojne bavarske istorijske gradove poput Agsburga, Vurcburga i Nordlingena. Najbolja stvar dolazi na kraju, jer vodi do magičnog Nojšvanštajn dvorca.

Popnite se na Cugšpice
Ako ste planinar, pokušajte da osvojite najviši vrh u Nemačkoj, ali ako niste u formi, ukcajte se na žičaru. S ovog vrha moći ćete da vidite čak četiri zemlje – Austriju, Švajcarsku, Italiju i Nemačku. U blizini je i poznato skijalište Garmiš – Partenkirhen, pa ako ste ljubitelj zimskih radosti, spojite ugodno s korisnim.

Reke i jezera
Prelepe planine kojih je Bavarska puna često skrivaju podjednako lepe reke i jezera u kojima možete voziti čamac, kajak ili jednostavno zaplivati. Posebno su lepa Ibze i Konigze, ali ni ostala vas neće razočarati.

Dvorci Bavarske
Bavarski kralj Ludvig II ostavio je snažan pečat na izgled ove pokrajine. Burghauzen, Nimfenburg, Vurcburg i već pomenuti Nojđvanštajn su dvorci koji će i najveća gunđala ostaviti bez teksta.

Minhen
Glavni grad Bavarske jedan je od najlepših gradova Evrope. Smešten u blizini Alpa i ima mnogo toga da ponudi – od klasične arhitekture, svetski važnih muzeja, pa sve do sjajnih barova i restorana. (dnevnik.hr)