Do 26. marta 2016. godine važi zimski red letenja na Aerodromu Nikola Tesla Beograd.

Posle letnje sezone, kada je inače najviše putovanja, tokom ovogodišnje zimske sezone predviđeno je da u redovnom avio-saobraćaju 24 avio-kompanije putnicima omogućuju direktne letove ka 54 destinacije u Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi.

Novitet u odnosu na prošlogodišnji zimski red letenja je da će avio-kompanija Qatar Airways povećati broj letova iz Beograda za Dohu sa četiri na sedam letova nedeljno.

Za po jedan let biće uvećana frekvencija kompanije Air Serbia za Bejrut i Tiranu, easyJet-a za Ženevu, Pegasus Airlines-a za Istanbul i Wizz Air-a za Getebrog, dok će avio-kompanija Norwegian Air Shuttle letove za Stokholm obavljati i tokom zimskog perioda.

Za vreme novogodišnjih praznika, nacionalna avio-kompanija Air Serbia predviđa dodatne letove ka velikom broju destinacija iz svoje mreže.

Najvažnija novina u robnom avio-saobraćaju je da će avio-kompanija Turkish Airlines za 50 odsto povećati kapacitet prevoza robe iz Beograda tokom zimskog reda letenja.

Podsećamo, u prethodnoj godini usluge Aerodroma Nikola Tesla Beograd koristilo je više od 4,6 miliona putnika, što je istorijski rekord. Beogradski aerodrom i dalje nastavlja sa porastom obima avio-saobraćaja, a 4-milioniti putnik dočekali smo 17. oktobra, što je dve nedelje ranije nego prošle godine.