Baš je lako da uštedite na putovanjima, a da se ipak dobro provedete!

Kako, dakle, da potrošite manje novca, ali da vam bude udobno i nezaboravno putovanje? Evo, ovako…

Iznajmite apartman

Umesto hotela, jeste li razmišljali o apartmanima? Činjenica je da ćete apartman platiti po noćenju, a u hotelu po osobi po noćenju. Ako ne znate odakle da krenete, tu su AirBnb, HomeAway ili HouseTrip, koji nude razne pogodnosti, a ponekad i smeštaj bolji od onog hotelskog.

Besplatno razgledanje grada

Vreme kada ste za razgledajne grada plaćali 30 evra po osobi, da biste na kraju ostali razočarani dobijenim, sada je iza vas! Danas svaki malo veći grad ima u ponudi ‘Free Walking Tours’, a na vama je samo da se raspitate odakle i kada kreće tura.

Jedite lokalnu hranu

U Istanbulu, na primer, kebab na ulici može da bude mnogo ukusniji i mnogo jeftiniji nego neko jelo u restoranu.

Dobro se pripremite

Nemojte nikada putovati na blef. Na internetu se nalazi milion stranica koje će vas u detalje informisati o destinaciji u koju putujete. Nemojte baš sve što pročitate da uzmete zdravo za gotovo, ostavite nešto za istraživanje, ali s druge strane, nemojte se dovesti u situaciju da ne znate baš ništa.

Posetite lokalnu turističku zajednicu

Svaka država, svaki grad, svako malo veće turističko selo ima svoju turističku zajednicu. Zaputite se tamo, raspitajte se šta se događa u gradu ili barem potražite svoj besplatni primerak turističke karte. (Pun kufer)