Jedno od najpopularnijih ostrva Sredozemlja je Kapri, u Napuljskom zalivu.

Tipična mediteranska klima, opojni miris ruzmarina, predivne boje divljeg cveća pomoći će vam da se potpuno opustite i uplovite u meditaciju tokom celog boravka na ovom predivnom ostrvu.

Kapri nije samo idealno mesto za odmor zbog predivnih uvala i očaravajućih romantičnih litica koje se prostiru oko tajnovitih stena, već i zbog prelepih vila i modernih tvorevina koje odišu luksuzom. Upravo zbog ovoga Kapri predstavlja stecište svetskog džet- seta.

Od Napulja je udaljen svega oko pet kilometara, a do njega se može lako doći brodićem ili trajektom.

U drugoj polovini devetnaestog veka Kapri je bio svojevrsna umetnička kolonija, pa su na njemu boravili poznati evropski književnici.

Ovo ostrvo, koje osvaja na prvi pogled, ponosno čuva plavu pećnu koja važi za jednu od najatraktivnijih lokacija na Kapriju. Plava pećina posebna je zbog načina na koji reflektuje svetlost i obasjava vodu.

Ukoliko se odlučite da posetite Kapri, trebalo bi da obođite Faraglione, monolitne stene koje su uzdižu do visine oko 100 metara, a smeštene su u blizini jugoistočne obale Kaprija, u Tirenskom moru.

Ovi neobični giganti inspirisali su mnoge umetnike u stvaranju svojih dela.

Čak iako nikada niste bili umetnički nastrojeni, Kapri će vam pomoći da probudite stranu sebe za koju niste ni znali da postoji i podstakne u vama romantične emocije. (Blic Žena)