Postojeći kod-šer sporazum između kompanija Air Serbia i Alitalia proširen je, pa je sada veći izbor destinacija ka kojima mogu da lete avioni iz Srbije i Italije.

Kod-šer sporazum između dveju avio-kompanija već obuhvata letove kompanija Air Serbia i Alitalia između Beograda, Rima i Milana. Taj sporazum se proširuje i na druge letove koje Air Serbia obavlja na Balkanu, u Istočnoj i Severnoj Evropi, kao i na određen broj domaćih i međunarodnih letova koje obavlja Alitalia.

Po proširenom sporazumu, Alitalia unapređuje ponudu dodeljivanjem svoje oznake “AZ” letovima koje obavlja Air Serbia iz Beograda ka 12 međunarodnih destinacija, u koje spadaju: Tivat i Podgorica (Crna Gora), Banjaluka i Sarajevo (Bosna i Hercegovina), Ljubljana (Slovenija), Stokholm (Švedska), Bukurešt (Rumunija), Zagreb (Hrvatska), Sofija (Bugarska), Skoplje (Makedonija), Prag (Češka), a od 25. oktobra i Varšava (Poljska).

Air Serbia će na sličan način dodeliti svoj “JU” kod letovima kompanije Alitalia iz Rima ka 21 destinaciji, od kojih je 17 domaćih (Ankona, Bolonja, Bari, Brindizi, Katanija, Firenca, Đenova, Lamecija Terme, Milano Malpensa, Napulj, Palermo, Piza, Ređo Kalabrija, Torino, Trst, Venecija i Verona) i četiri međunarodne (Barselona, Madrid, Kairo i Kazablanka).

Karte za nove kod-šer letove se mogu kupiti putem našeg sajta ili pozivom na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 21.00.

Zahvaljujući ovom kod-šer sporazumu, putnici mogu da lete ka željenoj destinaciji jedinstvenom kartom, jedinstvenom prijavom na let za celokupno putovanje na aerodromu polaska, kao i da preuzmu predati prtljag na kraju svog putovanja na aerodromu krajnjeg odredišta. (Gdestinacija)