Grčkim hotelima zadovoljna je većina gostiju za razliku od ostalih popularnih letnjih destinacija.

Gosti grčkih hotela su u prvoj polovini tekuće godine bili zadovoljniji uslugama koje su im pružene od gostiju hotela na konkurentnim destinacijama, pokazao je izveštaj istraživačke kuće “RivjuPro”, koji je objavila Asocijacija grčkih turističkih preduzeća.

Stopa zadovoljstva među 94.940 anektiranih gostiju grčkih hotela je u prvih šest meseci 2015. iznosila 84,3 odsto, a najviša stopa zabeležena je u severozapadnoj regiji Epir (88,6 odsto) i na Kikladima (88 odsto), prenosi grčki list Katimerini.

Na osnovu ankete, u koju je bilo uključeno 455.852 posetilaca hotela širom Mediterana, Santorini i Mikonos rangirani su bolje od drugih popularnih destinacija kao što su Sen Trope, Sardinija i Ibica.

Pored toga, gosti su zadovoljniji hotelima na Halkidikiju i Kritu nego njihovim konkurentima na lokacijama kao što su Majorka, Marbelja, Antalija, Bodrum i Rimini.

Hoteli u Atini, s druge strane, po zadovoljstvu gostiju kaskaju za onima u Istanbulu i Barseloni, ali su ispred hotela u Rimu. (agencije)