Sve više ljudi i iz naše zemlje odlazi na medeni mesec u daleke destinacije, što je odavno praksa u SAD i zemljama Zapadne Evrope.

Naravno, mogućnosti su jedno, a želje drugo, pa retko ko može da priušti putovanje u daleke, egzotične destinacije. Ali, ako spadate u onu grupu srećnika koji nemaju većih finansijskih problema, ovo mesto će biti idealno za vaš medeni mesec.

U samom srcu Tihog okeana smestio se usamljeni koralni arhipelag čija je površina veća od Evrope.

Ovaj raj na zemlji ima najlepše peščane plaže s najlepšim belim peskom i najtirkiznijom bojom mora na svetu. Među tom scenografijom nalazi se jedno od najekskluzivnijih i najboljih odmorišta – Bora Bora.

Bora Bora je pravi melem za oči i sva čula. Skrivene uvale, predivne plaže i sanjiva ostrva potpuno su drugačiji svet od onog koji mi poznajemo.

Ostrvo Bora Bora vulkanskog je podrijetla, pa se danas u njegovom središtu nalaze ostaci tog nekada masivnog vulkana.

Prvi su ga nastanili Polinežani u 4. veku, a nakon otkrića 1777. godine, Džejms Kuk organizuje prva putovanja Evropljana u ovaj deo sveta.

Danas na ostrvu živi oko 4 hiljade stanovnika, a ono je pretvoreno u turističko odredište koje najviše posećuju američki, japanski i nemački turisti.

Ostrvo je prepuno hotela od kojih je teško izdvojiti najbolji i najljepši, ali jedan se posebno ističe. Intercontinental Bora Bora Resort smešten je na predivnoj peščanoj plaži s pogledom na planinu Otemanu.

Sastoji se od 80 luksuznih vila na moru, dva restorana, a čak ima i kapelicu za venčanja koja se nalazi na moru sa staklenim podom. Ovo odmaralište nedavno je osvojilo nagradu za ekološku osvešćenost jer je ovde sve podređeno očuvanju okoline, pa je tako, na primer, prvo u svetu koje u potpunosti koristi ekološki sistem za hlađenje prostorija.

Osim izležavanja u super luksuznim vilama, izbor aktivnosti zaista veliki i raznolik.

Najbolje bi bilo angažovati jednu od turističkih agencija na ostrvu i uzeti paket koji uključuje safari terensko vozilo jer ćete tako otkriti i istražiti divlju unutrašnjost ostrva, svete hramove, ali i tragove američkog prisustva iz perioda Drugog svetskog rata.

U paket je uključeno i degustiranje tropskog voća na jednoj od tradicionalnih ostrvskih plantaža gde će vlasnici sa vama rado podeliti svoje znanje o flori i fauni ostrva, lokalnim običajima ali i njegovoj istoriji.

Osim safari ture, agencije nude i posete farmama bisera gde vas upoznaju s tajnom polinezijskih crnih bisera, ali i pokazuju umeće oblikovanja nakita od ovih najdragocenijih plodova mora.

Trčanje, biciklizam ili vožnja skuterom samo su neke od aktivnosti na ovom ostrvu, a ako ste željni avanture i adrenalina, svakako skoknite do lagune gde će vam vodič „pozvati“ morske pse, pa ćete moći licem u lice da se susretnete s najkrvoločnijim morskim stanovnicima, a ujedno i uživate u šarenilu raznobojnih korala i šarenih tropskih ribica. (punkufer.hr)