Avio kompanija Air Serbia uvela je posne obroke na svojim letovima.

U specijalnoj ponudi su tri različita posna obroka: srpski pravoslavni posni obrok pripremljen na vodi, srpski pravoslavni posni obrok pripremljen na ulju i srpski pravoslavni posni obrok koji sadrži ribu.

Ovi obroci pripremaju se od kuvanog povrća, odnosno ribe, na vodi ili ulju, a prilagođeni su pravoslavnim vernicima tokom perioda posta.

Potreba za ovim obrocima ukazala se zbog činjenice da kod srpskih pravoslavnih vernika postoje dva duga perioda posta godišnje i dva dana nedeljno tokom cele godine (sreda i petak). Posni obroci su besplatni, a putnici bi trebalo da ih poruče najmanje 24 sata pre leta.

Veliki izbor obroka

U ponudi Air Serbia veliki je izbor specijalnih besplatnih obroka. Kao i kod posnih obroka, zahtev za bilo koji specijalan obrok trebalo bi da se najavi prilikom kupovine avio karte ili najmanje 24 sata pre leta.

Specijalni obroci podeljeni su prema verskim zahtevima i prema zdravstvenim/dijetetskim zahtevima, a postoje i obroci za bebe i decu.

Tako Air Serbia nudi hindu, muslimanski, vegetarijanski ili vegetarijanski đain obrok pored već pomenutih srpskih pravoslavnih obroka. Putnici mogu da naruče i nekoliko različitih vegetarijanskih obroka, obrok za dijabetičare, bez glutena ili bez laktoze, niskokalorični obrok ili sa niskim sadržajem masti / holesterola, zatim obrok blagog ukusa, sveže voće ili povrće, samo ribu i plodove mora, obrok bez soli ili obrok bez ribe.

Obroci namenjeni bebama čini hrana za bebe poznatih proizvođača, mada je roditeljima preporučeno da nose hranu na koju su njihove bebe navikle. Moguće je zagrevanje mleka ili obroka za bebe tokom leta. Obrok za decu od dve do 12 godina sadrži voće, povrće, sve vrste proteina, testenine i proizvode od žitarica; sadrži i mlečne proizvode i hranu koja je laka za žvakanje i lako svarljiva.

Za više informacija pozovite Call centar Gdestinacije na 011 310 89 40, svakog dana od 8.00 do 21.00. (Gdestinacija)