Nema gužve, idealan za porodični odmor, nije previše skup ni luksuzan… Manje-više – Stavros je kao stvoren za sve generacije.

Stavros je zaista dobrar izbor. Gradić udaljen oko 70 kilometara od Soluna. Plaže su široke i nikada nema mnogo gužve, a plićak je dosta veliki. Da bi se zaplivalo treba “prepešačiti” kroz more i kroz konvoje mališana koji uživaju u toploj vodi, barem 30 metara. Mesto je sa pristojnim cenama u marketima i restranima.

Ima nekoliko prelepih plaža, talasi su retki, skroman noćni život, ali zato luna-park za decu i gomilu restorančića, taverni i radnjica s svim i svačim duž šetališta zatvorenog za saobraćaj.

Grad se nalazi na obalama Egejskog mora u Strumičkom zalivu, nedaleko od poznatih letovalište Nea Vrasna i Asprovalta. Mesto je prilično novoizgrađeno i dalje se širi. U julu i avgustu, četvorokrevetni apartman u vilama u drugom redu od gradske plaže košta oko 250 evra za 10 noći.

Stavros leži u podnožju planine Holomontas, a poznat je i po ruži vetrova koji su izuzetno korisni za one sa bronhijalnim tegobama, zbog čega je mesto proglašeno vadzušnom banjom.

Gradska plaža je i za najdalje apartmane udaljena oko 200 metara ili desetak minuta hoda. Sve plaže su iza doka, počevši od božanstvenih “platana”, pa i ostalih sa plavim zastavicama koje garantuju najveći nivo čistoće, gotovo nestvarno lepe. Do njih se hoda do 20 minuta do pola sata, ili pet minuta kolima.

Uz kupljena dva bilo koja pića za pet do šest evra ceo dan mogu da se koriste dve ležaljke i suncobran, na svim plažama u Stavrosu. Najskuplji izdatak jeste luna-park, koji se nalazi ispred ulaza na šetalište.

Stavros je mesto na koje se ljudi ponovo vraćaju. (novosti.rs)