Posle povratka sa putovanja većina turista se vraća zadovoljna, puna energije i pozitivnih utisaka, zaboravljajući čak i neke sitne neprijatnosti, ukoliko ih je uopšte i bilo na putu.

Pariz – Luvr

Ali, tu i tamo, pronađu se i neki “nesrećni“ turisti za koje je svet pun razočaravajućih otkrića. Ovo su komentari nekih od njih…

Muzej Luvr, Pariz
– Pretpostavljam da svaka ptica svome jatu leti, ali slike i skulpture me samo malo ili zapravo uopšte ne interesuju, a ovde ih ima baš dosta! – jedan je od komentara na Luvr.

Metropoliten muzej, Njujork
– Odbijam da platim bilo koji iznos da vidim antikvitete koji skupljaju prašinu -besan je jedan turista u Njujorku.

Kip slobode, Nujork
– Zaista sam baš želeo da mi se svidi, ali sam krajnje razočaran. Stari Kip Slobode je upravo samo to – star – komentar je na simbol Njujorka

Koloseum, Rim
– Da, izgleda sjajno noću, ali osvetlite staro, napušteno postrojenje Dženeral Motorsa u Detroitu i dobićete istu stvar, samo bez dugačkih redova posetilaca – ironičan je jedan turista

Aja Sofija, Istanbul
– Iskreno, unutra nema ništa posebno da se vidi i mesto se raspada. Shvatam da je stara ali zapitala bih se gde im odlazi novac od ulaznica? – bio je jedan od komentara na hram.

Memorijal vijetnamskim veteranima, Vašington
– Ovo je samo zid sa gomilom imena na njemu. Mislim, bez uvrede, ali mogli bi malo da ga učine interesantnijim, jer je nekako previše dosadan! – komentariše jedan turista.

Ajfelov toranj, Pariz
– Krcat, precenjen i ružan izbliza! – kratko i jasno.

Hrist Spasitelj, Rio de Žaneiro
– Uopšte mi nije jasno šta je ovde tako zanimljivo i oko čega se pravi cela pompa? – nezadovoljan je bio jedan turista.

Nacionalni park Jelouston
– Želeo bih da naglasim da nisam neko ko mrzi prirodu. Ja vodim svoju decu na hajking i na penjanje po stenama, ali problem sa ovim mestom je da je dosadno. Ako ste baš ovde zbog nekog drugog razloga, možete da svratite… – komentar je jednog “ljubitelja prirode”

Veliki kanjon, Kolorado
– Ma koliko pogled odavde bio neverovatan, zapravo je malo dosadno. Na svakih 150 metara vidikovac i pogled na istu stvar: ogromnu rupu u zemlji… Bilo bi lepo kada bi obezbedili, recimo, iznajmljivanje segveja! – predlaže jedan posetilac.

Sikstinska kapela, Vatikan
– Nakon obilaska prelepih tavanica crkava gde je ulaz besplatan, duboko sam bila razočarana tavanicom u Sikstinskoj kapeli! – razočarana je bila jedna žena remek delom Mikelanđela. (vesti-online.com)