Da li dobro poznajete Egipat? Naravno, uvek može da se “iskopa” nešto zanimljivo i čudno što ne znate, a da nema veze sa arheologijom…

1. U Egiptu se možete razvesti ako vaš partner/ka – loše miriše
Iako zvuči kao šala, ako vaša žena ili suprug dokazano imaju problema sa zadahom, ovo je na njihovom sudu i više nego dovoljan razlog za razvod.

2. Štipanje pre svadbe donosi sreću!
Na dan venčanja prijateljice i rodbina moraju štipati mladu kako bi joj obezbedile srećan i dug brak (to ipak ne znači da moraju da je štipaju za zadnjicu).

3. Za vreme godišnjih odmora i školskih praznika deca uopšte ne odmaraju
Upravo suprotno, roditelji ih šalju u posebne škole u kojima dodatno uče Kuran, jer će im po predanju upravo poznavanje Kurana olakšati i poboljšati dalji život.

4. U Egiptu se mora cenkati
Ukratko, ovo je umetnost koju je potrebno savladati. Legenda kaže da vas egipatski trgovac nikada neće pokrasti, ali će uspeti na kraju da dođe do cene koju je u početku planirao.

5. Semafori?
Hm. Gotovo da ih i nema. Ovde se ulica prelazi na sopstvenii rizik, a o saobraćajnim pravilima da ne govorimo – svako ima svoja! Znate li zašto Egipćani uglavnom ne koriste svetla u automobilima? Kažu da im je to – skupo!

6. U Luksoru posetite mesto na kojem se nalazi boginja Min
Ovo mesto turisti smatraju svetim, pogotovo ako rade na prinovi. Dodirnite ruku boginje i bićete blagosloveni zdravim i lepim detetom. Nešto kao afrička Julija… (punkufer.hr)