U Grčkoj je redovna situacija, nema poskupljenja usluga i u ovom trenutku nema razloga za odustajanje od letovanja u ovoj zemlji.

Letovanje u Grčkoj

Grčko Ministarstvo finansija, infrastrukture, pomorstva i turizma objavilo je saopštenje za one koji trenutno posećuju ili one koji će posetiti Grčku, da se mere ograničenja prometa kapitala koje je postavila vlada Grčke ne odnose na one koji žele da obavljaju transakcije ili povlačenje novca iz bankomata, koristeći debitne ili kreditne kartice izdate u inostranstvu.

Postojeće zalihe goriva sasvim su dovoljne, a postoji mnoštvo ostalih proizvoda i usluga, koje obezbeđuju uravnoteženi život turistima u Grčkoj, kako u urbanim sredinama tako i u unutrašnjosti i na ostrvima.

Grčka i dalje garantuje za visoki kvalitet usluga koje pruža svojim posetiocima, koje su je i postavile među vrhunska turistička odredišta u svetu.

Zamenik ministra turizma, Elena Kountoura, kao član vlade Grčke, navodi da turizam Grčke ostaje među prvim izborima njenih posetioca. Na turiste koji se već nalaze u Grčkoj ali i na one koji planiraju da dođu, događaji neće uticati, i “oni mogu da nastave da uživaju u letovanju u Grčkoj bez apsolutno ikakvih problema”, navedeno je u saopštenju grčkog ministarstva. (Gdestinacija)