Po ocenama sajta TripAdvisor, najbolji hotel na planeti za 2015. godinu je Gili Lankanfushi na Maldivima.

U sklopu ovog hotela, gostima je na raspolaganju 45 luksuznih vila koje se nalaze na vodi.

S obzirom na to da je reč o hotelu na ostrvu, logično je da je svaka od vila opremljena ležaljkama, krovnim terasama, kao i otvorenim tuš kabinama iz kojih se pruža pogled na more.

Filozofija hotela Gili Lankanfushi je: “Ostavite brige kod kuće”. Sigurni smo da oni koji mogu sebi da priušte boravak u najboljem hotelu na svetu, ovde i zaborave na sve brige. Inače, u zavisnosti od toga koja se vila iznajmi, šestodnevni boravak u julu košta između 5.000 i 10.000 dolara.

U svakom slučaju, kada bogatim gostima dosadi ispijanje hladnih koktela dok se odmaraju na ležaljkama, mogu da posete i spa centar koji se takođe nalazi iznad vode, ili da pogledaju neki film u otvorenom bioskopu.

Za one kojima nije zabavno da ceo dan leškare na suncu, postoji brodovi koji ih mogu odvesti da gledaju izlazak ili zalazak sunca, mogu da uživaju roneći u prozirno plavoj vodi ili da pohađaju kulinarske časove.

Gosti koji su posetili ovaj hotel, na sajtu TripAdvisor su uglavnom ostavljali komentare poput “ovo je raj na zemlji”, “znali smo da smo u raju” ili “potpuno smo raspamećeni hotelom”.

Osim što je hotel Gili Lankanfushi proglašen najboljim hotelom na svetu, mnogi tvrde da je ovaj hotel idealan za medeni mesec, i uopšte, za mlade parove.

Na listi najboljih hotela na svetu, prema ocenama korisnika TripAdvisora, našli su se: Nayara Hotel u Kostariki, Shinta Mani Club u Kambodži, Four Seasons Hotel Gresham Palace u Mađarskoj, Belmond Palacio Nazarenas u Peruu, Cocoa Island na ostrvu Kokos, Hotel Alpin Spa Tuxerhof u Austriji, na osmomo mestu je Al Maha Resort & Spa u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, zatim hotel Estalagem St Hubertus u Brazilu, a na desetom mestu je hotel Tambo del Inka u Peruu. (mondo.rs)