Srpska avio kompanija objavila je da je međunarodna fudbalska zvezda Dejan Stanković, treća cenjena ličnost iz Srbije u čiju čast je jedan avio Air Serbia dobio ime.

Dejan Stanković

Ova čast je deo programa Air Serbia “Žive legende”, koji ima za cilj da oda priznanje pojedincima iz Srbije koji su briljirali na svom polju i čija ostvarenja su inspirativna i u skladu sa brendom i vrednostima avio kompanije.

Generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić, ovim povodom je izjavio: “Dejan Stanković je veoma poznati fudbaler i sportska ličnost ne samo u Srbiji, već i u Italiji i u celoj Evropi. Njegova legendarna karijera i njegovo primerno liderstvo na terenu su u savršenom skladu sa vizijom Air Serbia da postane vodeća avio-kompanija u regionu. Dejan Stanković je izabran zbog svojih izuzetnih sportskih ostvarenja, kao i zbog činjenice da je rekorder po broju nastupa za nacionalnu reprezentaciju, u kojoj je bio i kapiten do 2011. godine. Dok je igrao za beogradski fudbalski klub Crvena zvezda, sa 19 godina je postao najmlađi kapiten tima u istoriji ovog kluba”.

Dodatnu simboliku nosi i to što je imenovanje aviona objavljeno u Italiji, na manifestaciji Expo 2015 u Milanu, gde je Dejan Stanković poslednjih nekoliko godina igrao, ili trenirao timove kao što su Udineze, Lacio, i Inter Milano, za koji je igrao između 2004. i 2013. godine, i sa njim osvojio Ligu šampiona, pet šampionskih titula u italijanskoj prvoj ligi (Serie A), četiri Kupa Italije i Super kupa Italije (Coppa Italia i Supercoppa Italiana).

Srpska teniska senzacija Novak Đoković je prva “Živa legenda” svojim imenom na avionu Air Serbia, a posle njega tu čast je imao i Vlade Divac, svetski poznata košarkaška legenda i osnivač humanitarnog fonda. (Gdestinacija)