Naša planeta je čarobno mesto koje nudi bezbroj varijanti za odmor. U zavisnosti od toga šta volite, s malo istraživanja lako ćete pronaći mesto za sebe.

Makao

U nastavku vam donosimo četiri ideje za putovanje koje će vam promeniti pogled na svet.

1. Kamogli u Italiji
Ovo malo ribarsko mesto posebno je po svojoj arhitekturi, a izdvajaju se kuće od kojih je svaka u svojoj boji. Pitate se – zašto? To je rađeno kako bi ribari s mora mogli da vide svoje kuće. Ovo šareno seoce svakako treba posetiti!

2. Toranj u Makau Kini
Ovaj toranj visok je čak 338 metara, a upravo je to visina s koje se pruža spektakularan pogled na ceo grad. Smešten u Kini, toranj nudi posebno iskustvo i doživljaj o kojem ćete dugo pričati. Makao je u svetu poznat po turizmu i kockanju, kao i po razvijenoj tekstilnoj i elektronskoj industriji i bankarstvu. Makao se nalazi 60 kilometara jugozapadno od Hongkonga i bivša je portugalska kolonija.

3. Vrh Kudremukh u Indiji
Ovaj vrh smešten je u Nacionalnom parku Kudremukh u Indiji, u planinskom masivu imena Sahijadri koje se proteže od severa 1600 km prema jugu duž zapadnog ruba visoravni Dekan u zapadnom delu Indije.

4. Kinderdijk u Holandiji
Kinderdijk je selo u holandskoj pokrajini Južna Holandija, u opštini Lekerland, oko 15 km od Roterdama. Selo je poznato turističko odredište jer se u njemu nalaze predivne vetrenjače, brojne farme, a u selu možete da kupiti domaće proizvode od sira i poznate drvene klompe. Danas je tamo najviše tradicionalnih vetrenjača u Holandiji i svetu. Zbog toga je Kinderdijk upisan na Uneskovu listu mesta svetske baštine u Evropi 1997. godine. (punkufer.hr)