Godišnji odmori su tu, sezona se zahuktava, a pitanje je kuda da se ide? S kim? Koliko para da se potroši? Kad je novac u pitanju – uvek je interesantno da se sazna koje su destinacije aktuelne za privilegovane i ultrabogate.

Maldivi

Maldivi
Da bi pobegli od svih, slavni i bogati dolaze na ova ostrva koja su smeštena južno od Indije. Okružena dubokim plavim okeanom i poznati kao romantično odredište, mnogi holivudski parovi upuštaju se u avanturu zvanu podvodni restorani i vile sa 5* kako bi pobegli od paparaca i stvarnosti. I dok je veliki deo Maldiva dostupan i običnom narodu, jedan deo je zatvoren i pristupačan samo privilegovanima.

Mistik, Sv. Vinsent i Grenadin
Britanska kraljevska porodica nazvala je ovo privatno ostrvo svojim drugim domom. Princeza Margareta tu je izgradila vilu, dok princ Vilijam i vojvotkinja Kejt svake godine unajmljuju jednu od brojnih drugih vila. Da biste odseli na ostrvu morate biti spremni na činjenicu da će vas nedelju dana koštati 20.000 dolara.

Jezero Komo, Italija
Odmor na jezeru po pravilu znači mnogo pića, mesa, glasne muzike i predivnih devojka s ultra malim bikinijima. Međutim ovde to nije tako. Za Džordža Klunija i društvo odmor na ovom jezeru znači odmor u zadivljujućim vilama na obali okruženim predivnim planinama.

St. Bart

St. Bart
I dok su mnogi od nas lopatali sneg, većina bogatih kupala se u kristalno plavim vodama karipskih ostrva na kojima se nalazi samo 24 hotela sa sobama koje je skoro pa nemoguće rezervisati. Naravno, nisu to obični hoteli za nas smrtnike. Ako nekim slučajem uspete da dobijete sobu, pa makar na samo jedan dan, očekujte društvo poput Bijonse, Džej Zija, Gven Stefani i isto takav račun.

St. Tropez, Francuska rivijera
Na jugu Francuske često ćete naleteti na likove poput Ketrin Zite-Džouns, Viktorije Bekam i Toma Kruza kako se odmaraju na svojim super luksuznim jahtama privezanim uz obale nekih od najlepših plaža na svetu.

Sejšeli
Kao i Maldivi, na Sejšelima se sve vrti oko privatnosti, predivne prirode i luksuznog smeštaja. Ultra ekskluzivno Severno ostrvo, gde privilegovani keširaju za noć u vili po 10.000 dolara, dostupan je samo pomoću privatnog helikoptera.

Kenija
Za neke bogataše izležavanje na plaži ili pored bazena – ne predstavlja idealan odmor. Ne, oni žele da posmatraju lavove, odmaraju ispod luksuznih tendi i lutaju prostranstvima tokom safarija. Bred Pit i Anđelina Džoli su jedni od takvih. A kada oni putuju u Keniju, odsedaju u vilama gde noćenje košta 4.000 dolara… (punkufer.hr)