Dalmacija je poznata gej destinacija – tamo se garantuje sloboda, privatnost i diskrecija. Agencija “Open Mind Holidays” iz Splita nudi krstarenja za homoseksualce, svingere i nudiste.

Konzervativna Dalmacija ovu letnju sezonu promoviše na malo neuobičajen način, jer, lokalna turistička agencija iz Splita jasno i glasno sprema pomenuta krstarenja. Pikantni aranžmani, iako su i do sada postojali u privatnim režijama, od ove turističke sezone zvanično se prodaju u agenciji “Open Mind Holidays”.

“Sloboda na odmoru je ono što turisti žele,” kaže, za Novosti, Marija Anibali, menadžer ove splitske agencije. “Na lepom Jadranskom moru ljudi bi trebalo da se osećaju opušteno, naravno uz one koji dele njihovo interesovanje. Neki podaci govore da u centralnoj Evropi ima više od milion svingera. Krstarenja će biti specijalizovana za određene grupe, pa će tako svingeri, gej osobe i nudisti krstariti odvojeno.

Kako kaže Anibalijeva, koja je ideju za ovaj vid turizma dobila dok je živela u Nemačkoj, posebno osmišljeni aranžmani garantovaće slobodu, privatnost i diskreciju.

Hrvatski seks-turizam trebalo bi da privuče goste koji bi želeli da se odmaraju i obilaze Vis, Šoltu, Split, Brač, Hvar, Korčulu, ali i mnoga druga ostrva. Nemački turisti biće, kako smatra Anibalijeva, najbrojniji, ali neće izostati ni Britanci i Amerikanci. To su gosti od 35 do 55 godina, uglavnom dobro situirani, koji nemaju dece ili su ona odrasla.

“Svake godine Hrvatsku obalu poseti veliki broj gej turista, ali i svingera”, priča Anibalijeva. “Mislim da će ovo biti idealna prilika da obiđu i Dalmaciju. Uz to, više će uživati u uvalama nego na javnim plažama. Gosti će, ipak, pretežno boraviti na brodu, pa se nude aranžmani s punim pansionom. Mediteranska kuhinja, specijaliteti od ribe i morski plodovi glavni su aduti naših kuvara.”

Kako objašnjava Anibalijeva, najlošije što može da se dogodi gostima na ovim krstarenjima jeste da se pomešaju po kabinama. Po svemu sudeći, za finansijski uspešnu sezonu više nisu dovoljni samo more i lepo vreme.

Cena sedmodnevnog krstarenja kreće se od 889 pa do 1.680 evra. Najskuplji je boravak na guletu, ekskluzivnom brodu na kojem može da bude grupa od 10 gostiju. (novosti.rs)