Dve Amerikanke su nedavno izazvale pravu buru u javnosti, jer su urezale svoje inicijale na zid Koloseuma u Rimu. Međutim, ovo je samo jedan od mnogih nepromišljenih poteza turista.

Predstavljamo vam selekciju najbizarnijih stvari koje su turisti uradili na svojim putovanjima.

Otmica pingvina
Dvojica Britanskih turista provalila su 2012. godine u zabavni park u Australiji i ukrala pingvina po imenu Dirk. Oni su, navodno, takođe iskoristili priliku da plivaju sa delfinima i ubace aparat za gašenje požara u bazen sa ajkulama.

Otmica lame
Pre dve godine grupa tinejdžera uhapšena je nakon što je ukrala lamu iz obližnjeg cirkusa u Bordou i pokušala da preplašenu životinju ugura u tramvaj.

Nepoštovanje preminulih vojnika
Čuvar Spomenika Neznanom junaku u Vašingtonu postao je 2011. godine nakratko slavan primirivši bučnu grupu turista. Grobnica je posvećena svim neidentifikovanim vojnicima koji su preminuli u borbi.

Golišave fotografije u hramu Angkor Vat
Dve sestre iz Amerike deportovane su u svoju zemlju nakon što su u februaru ove godine uhvaćene tokom slikanja golišavih selfija u svetom hramu Angkor Vat.

Skrnavljenje spomenika “Ground Zero“ u Njujorku
Spomenik “Ground Zero“ posvećen je žrtvama tetorističkog napada na Njujork 11. septembra 2001. godine, no namena spomenika nije sprečila turiste da se prskaju vodom iz fontane, koriste podnožje spomenika kao mesto za piknik i čak prosipaju kafu po ugraviranim imenima preminulih.

Krađa uveta statue na Uskršnjim ostrvima
Jedan turista iz Finske uhapšen je 2008 godine tokom pokušaja da ukrade ušnu školjku jedne od čuvenih statua na Uskršnjim ostrvima. Razjaren namerom turiste, gradonačelnik ostrva izjavio je tom prilikom da je prava šteta što turista nije mogao da kompenzuje počinjenu štetu odsecanjem svog uveta.

Skrnavljenje hrama u Luksoru
Petnaestogodišji dečak iz Kine navodno je preplakao celu noć nakon što ga je lokalna policija identifikovala kao osobu koja je urezala svoje ime u zid hrama faraona Amenhotepa Trećeg u Luksoru. “Ding Đinhao bio j’ ovde” glasio je prevod na engleski.

Peh sa statuom iz 14. veka
Pedesetpetogodišnji hirurg iz konektikata slučajno je polomio prst mermerne statue iz 14. veka tokom posete muzeju ”Museo dell’Opera del Duomo” u Firenci 2013. godine.

Golišava šetnja Barselonom
Trojica turista iz Italije prošetali su u sred bela dana ”kao od majke rođeni” kroz centar Barselone. Ovaj događaj u očima lokalnog stanovniptva bio je poslednja kap koja je prelila čašu – iznervirani bahatim ponašanjem Italijana, stanovnici Barselone organizovali su protest tražeći da vlasti da učini sve što je u njenoj moći da u budućnosti spreči neprimereno ponašanje turista .

Napad na stanovnike Magalufa
Čitav tim od 10 policjaca morao je da interveniše nakon što je neko dojavio da jedan Britanac šeta plažom i neprestano pokušava da grize ljude. Turista je kasnije priznao da je tokom “akcije” bio drogiran.

Penjanje na most u Bruklinu
Turista iz Francuske uhapšen je u Njujorku u novembru 2014. godine zato što se penjao na Bruklinski most kako bi načinio “savršenu fotografiju”.

Pijani turista na pokretnoj traci
Norveški turista na jednom aerodromu u Rimu pronađen je 2012. godine na pokretnoj traci za prtljag, sklupčan u fetalni položaj. Ustanovljeno je da se Norvežanih napio, popeo se na traku, a zatim se na njoj onesvestio.
Izvor: independent.co.uk / b92.net