Avio-kompanija Air Serbia najavila je letnji red letenja, a očekuje se povećan kapacitet i unapređenu povezanost. Sezonski red letenja će stupiti na snagu u nedelju, 29. marta, a važiće do 24. oktobra 2015. godine, dok će najveću frekventnost letova dostići u periodu između 15. juna i 15. septembra.

Tokom letnje sezone, avio-kompanija će u proseku obavljati 724 polaska nedeljno, u poređenju sa 662 nedeljna polaska u letnjoj sezoni prošle godine, pružajući 81.000 sedišta nedeljno, gotovo 5.700 sedišta više nego tokom letnje sezone prošle godine.

Amsterdam

Air Serbia će direktno leteti ka ukupno 40 destinacija u 29 zemalja, uz jednu dodatnu destinaciju u poređenju sa letnjim redom letenja prošle godine, jer ova avio-kompanija sada obavlja letove za Zagreb, koji su uvedeni u decembru 2014. godine.

Povećane frekvencije i sezonske destinacije

Air Serbia će ponovo uvesti pet sezonskih destinacija, u koje spadaju Dubrovnik, Malta, Pula, Split i Varna.

Generalni direktor kompanije, Dane Kondić, izjavio je: – Letnjim redom letenja za 2015. godinu Air Serbia nastavlja rast, jer se nastupajućim programom letenja uvećava kapacitet za prevoz putnika za nešto više od devet procenata u odnosu na prošlu godinu. Najznačajniji elementi novog reda letenja su povećane frekvencije ka našim ključnim destinacijama, pet sezonskih destinacija koje ponovo uvodimo ovog leta i Zagreb, koji se po prvi put nalazi u našem letnjem rasporedu. Veoma je značajno i to da naši putnici mogu da očekuju još veći izbor i unapređenu povezanost širom naše mreže destinacija jer smo tome prilagodili raspored i povećali frekventnost na najznačajnijim linijama.

Tokom letnje sezone, letovi na 33 destinacije će se obavljati najmanje jednom dnevno, dok će se na 11 destinacija leteti najmanje dva puta dnevno.

Ka osam destinacija, u koje spadaju Amsterdam, Bejrut, Brisel, Ljubljana, Podgorica, Prag, Tirana i Tivat, će se letovi obavljati pojačanom frekvencijom. Po novom redu letenja, Air Serbia će obavljati svakodnevne letove ka Amsterdamu kako bi se ostvarila bolja povezanost sa mrežom destinacija avio-kompanije KLM, a biće izmenjen i raspored letova ka Tel Avivu kako bi se putnicima ka ovom gradu i iz njega omogućio veći izbor opcija za dalja putovanja.

Air Serbia je nedavno uvećala svoju globalnu mrežu putem novih i proširenjem postojećih kod šer ugovora, koje je do sada uspostavila sa ukupno deset avio-kompanija, u koje spadaju Adria Airways, Aeroflot, Alitalia, Bulgaria Air, airberlin, Air France, Etihad Airways, Etihad Regional, KLM i Tarom, čime su omogućeni letovi ka 29 dodatnih destinacija.

Osim toga, ova avio-kompanija će tokom letnjih meseci ostvariti značajan broj čarter letova putem svog specijalizovanog brenda Aviolet, koje će obavljati flotom koju čine četiri aviona Boing 737.

Letove po letnjem rasporedu će obavljati flota aviona koja se sastoji iz dva aviona Airbus A320, osam aviona Airbus A319 i pet aviona ATR.

Letnji red letenja 2015:

26 letova nedeljno … Tivat
21 let nedeljno … Podgorica
14 letova nedeljno … Atina, Ljubljana, Moskva, Pariz, Skoplje, Solun, Beč, Zagreb, Cirih
10 letova nedeljno … Amsterdam, Prag
9 letova nedeljno … London
Svakodnevni letovi … Abu Dabi, Bejrut, Berlin, Brisel, Budimpešta, Bukurešt, Kopenhagen, Diseldorf, Frankfurt, Istanbul, Larnaka, Milano, Rim, Sarajevo, Sofija, Stokholm, Štutgart, Tirana, Varšava
5 letova nedeljno … Banja Luka, Tel Aviv
4 leta nedeljno … Dubrovnik, Split, Varna
3 leta nedeljno … Pula
2 leta nedeljno … Malta