Do 24. oktobra 2015. godine biće na snazi letnji red letenja na Aerodromu “Nikola Tesla” Beograd.

Tokom letnje sezone predviđeno je da u redovnom avio-saobraćaju 25 avio-kompanija putnicima omogućuje direktne letove ka 60 destinacija u Evropi, Bliskom Istoku i Severnoj Africi, uz veliki izbor mogućnosti prilikom nastavka putovanja.

Novitet u odnosu na prošlogodišnji letnji red letenja je da će avio-kompanija Air Serbia nastaviti svakodnevne letove ka Zagrebu, koji su uspostavljeni u decembru 2014. godine.

Destinacije ka kojima je u redovnom avio-saobraćaju iz Beograda tokom letnje sezone predviđen najveći broj letova biće Tivat, Podgorica, Beč, Moskva, Cirih, Frankfurt, Istanbul, Atina, Abu Dabi, Ljubljana, Pariz, Skoplje, Solun i Zagreb.

Aerodrom “Nikola Tesla” Beograd spremno dočekuje predstojeću letnju sezonu. Izvanredan rast obima avio-saobraćaja koji ima konstantnu uzlaznu putanju pokazuje potrebu za razvojem beogradske vazdušne luke.

U prvoj fazi temeljne adaptacije Terminala 1 već do leta će biti otvoren nov granični prelaz sa zasebnom carinskom i pasoškom kontrolom. Time će biti rasterećen sadašnji prelaz u Terminalu 2, a predviđeno je da i u toj zoni bude više sadržaja za putnike. Dinamika radova planirana je tako da se ne remeti redovnost saobraćaja.

Podsećamo, u prethodnoj godini usluge Aerodroma “Nikola Tesla” Beograd koristilo je više od 4,6 miliona putnika, što je istorijski rekord. Beogradski aerodrom i dalje nastavlja sa izuzetnim porastom obima saobraćaja i obara sve rekorde. Tako je u prva dva meseca 2015. godine opsluženo oko 70.000 putnika ili 14 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Trend rasta avio-saobraćaja u Evropi je između 4 i 5 odsto, što Aerodrom već godinama nadmašuje, a u 2015. godini očekuje se veći trend rasta broja putnika i obima saobraćaja od evropskog proseka.

Sve informacije o letnjem redu letenja možete dobiti pozivom na 011 310 89 40 (svakog dana od 8.00 do 21.00).