Pet najlepših plaža Grčke nalaze se na ostrvima: Kukunarijes, Paleokastrica, Navajo, Paradajz i Mirtos.

Skijatos

Zakintos

Karakterišu ih kristalno čisto more, mekan pesak i dobra zabava. Odaberite po plaži mesto na kojem ćete provesti odmor.

Grčka ima bezbroj ostrva i još više plaža. Međutim, na odmor se ide jednom godišnje i važno je odabrati “savršeno mesto pod suncem”.

Mnogi misle da je Krit ostrvo s najlepšim plažama, jer se oko mesta Hanja nižu prelepe peščane oaze, a Elafonisi je nadaleko čuveno kupalište. Ipak, ni Lefkada sa skrivenom plažom Egremni, gde je voda tirkizna a pesak mekan, ne zaostaje za Kritom.

Pogrešno je misliti da Halkidiki nema lepe plaže. Naprotiv, Hanioti, Kalitea, Sani, Varvaru i Nea Flogita mogu da pariraju i najboljim kupalištima na Rodosu. Pronađite svoju omiljenu plažu, jer ih Grčka ima 1.200 samo na ostrvima!

Kukunarijes, Skijatos
Ko se nije okupao na Kukunarijesu – nije ni bio na Skijatosu. To je najpopularnija plaža, pa je na njoj najteže pronaći mesto za peškir.

Ima prozirnu vodu, prelep beli pesak i borovu šumu u zaleđu. Izuzetno je čista i odlično organizovana, jer ima dovoljno zabavnih sadržaja, barova, suncobrana… Autobus iz centra ide na pola sata ka ovoj plaži.

Skijatos

Paleokastrica, Krf
Selo Paleokastrica nalazi se 25 kilometara od Krfa i važi za najlepše na ostrvu, jer ima tvrđavu i manastir. Selo je okruženo maslinama i lepim plažama, a zaliv je kosmopolitsko stecište i velika turistička atrakcija. Na plaži se nalazi dosta taverni i retko kad je mirno, ali nudi jedan od najlepših pogleda u Grčkoj.

Navajo, Zakintos
Plaža Navajo na Zakintosu definitivno je najslikanije mesto u Grčkoj. Ima krupan, beli pesak i nestvarno tirkiznu vodu, i do nje se stiže isključivo brodom, jer je okružena strmim liticama. Idealna je za ronioce, jer je “krasi” olupina broda.

Plaža je ranije nazivana Sveti Đorđe, ali je posle 1983. godine, kada se nasukao brod “Navajo” koji je prevozio švercovane cigarete, promenjeno njeno ime.

Paradajz, Mikonos
Mikonos je sam po sebi raj za ljubitelje žurki, a plaža Paradajz pravo je mesto za one koji vole jarko sunce, mekan pesak i dobre zabave. Ovde žurka nikada ne prestaje, pa nije idealno mesto za porodice s decom.

Mirtos, Kefalonija
Čitavo ostrvo poznato je po prelepoj prirodi i fantastičnim plažama, ali Mirtos godinama odnosi nagrade za najlepšu i najpopularniju plažu. Čisto more i beli šljunak ušukani su među stenama. Na ovoj plaži treba doživeti zalazak sunca. (novosti.rs)