Obično turisti u Los Anđelesu posete tematske parkove, razgledaju izloge na Rodeo Drajvu, ili pokušavaju da najbolje na svetu snime znak Holivud, ali da bi zaista iskusili kulturu i uzbuđenje zapadne obale i sam grad anđela – najbolje bi bilo da isprobaju nešto od dole navedenog.

Opservatorija Grifit
Ikona Los Anđelesa nalazi se u parku Grifit na vrhu planine Holivud. U ovoj opservatoriji održavaju se izložbe sa naučnom tematikom, ali vrhunac je svakako planetarijum u kom se može uživati u predivnoj zvezdanoj predstavi.

Knjižara Hantington
Iako je opšte mišljenje da se ovde nalaze samo prašnjave police sa raznoraznim knjigama – to ipak nije tako. Ova institucija dom je slavne slike Plavog dečaka, ali ipak su najlepši vrtovi koji se prostiru na 12 hektara površine.

Geti muzej
Smešten na proplanku s predivnim pogledom na grad, Džej Pol Geti muzej je skriveni dragulj Los Anđelesa. Sve u vezi sa ovim muzejom je predivno: od zapanjujuće arhitekture, enterijera i predivnog pogleda – sve je tačno onako kako bi trebalo biti.

Ulica Olvera
Olvera ulica je otvorena pijaca prepuna kičastih suvenira, uličnih svirača u kojoj se nalazi i katedrala gospe od anđela. Uz sve to, ova ulica dom je jednom od najboljih meksičkih restorana u Americi.

Pijaca
Retka su mesta u Americi gde se može kupiti sveža hrana direktno od proizvođača. Ova pijaca je jedna od njih. Svi proizvođači koji se nalaze u radijusu od 10 kilometara udaljenosti od Los Anđelesa imaju ovde svoj štand.

Plaže
Nijedna poseta Los Anđelesu nije potpuna bez jednodnevnog izležavanja na plaži. S jako velikim izborom možda će vam prvo biti problem da se odlučite za jednu na kojoj ćete provesti dan, ali kada jednom odaberete – odmor je zagarantovan. (punkufer.dnevnik.hr)