Sve je manje i manje para, pa ako i pretekne nešto za putovanje uglavnom razmišljamo kako i gde sa skromnim budžetom. Međutim, ekonomska kriza koja je pogodila ceo svet i zategnuti odnosi između Evrope i Rusije, doveli su do devalvacije nekih valuta što je njihove zemlje učinilo donekle pristupačnijim za turiste.

Švedska

Predstavljamo vam popis zemalja u kojima danas možete, za istu količinu novca, dobiti više nego prethodnih godina

Sajmon Filips, stručnjak za strane valute, kaže da ćete u nekim državama ove godine za istu količinu novca dobiti mnogo više nego što ste za istu protivvrednost mogli dobiti prošle godine u ovo vreme. Ove godine biste zato mogli da posetite skandinavske zemlje, koje se inače čine kao neispunjen san. Evo u koje se još zemlje isplati ići ove godine.

Rusija
Rublja je u poslednjih 12 meseci doživela veliki pad, što je uticalo i na cene. Zato prvi predlog može da bude Rusija.

Švedska
Ova zemlja ima predivna jezera, mistične šume i prelep Stokholm. Jedini problem je što je izuzetno skupa. Međutim, kruna je ostvarila mali, ali za mnoge uzbudljiv pad, pa ostavite knjige Stiga Larsona i krenite na put.

Norveška
Poznata je po svom skupom alkoholu skoro isto koliko i po fjordovima. Srećom po putnike, i Norveška je doživela mali pad valute.

Češka
Bilo da se preračunavate u dinarima ili evrima, isplati se obići predivan Prag i uživati u nekim od najfinijih piva na svetu. (vesti-online.com)