Fidži je ostrvska država u južnom Tihom okeanu, blizu Tonge i Tuvalua, a sastoji se od 320 ostrva od kojih je stotinak nenaseljeno.

Fidži je popularna turistička destinacija među putnicima dubljeg džepa, a bogato, koralima popunjeno dno mora, privlači ronioce sa svih strana sveta. Ali to nije sve!

Preuzimanje prtljaga u Jasavi
Iako se ovo na prvu loptu možda ne čini kao zanimljiva stvar, preuzimanje prtljaga na Jasavi je prava turistička atrakcija. Aerodroma nema nigde na vidiku, a vama će prtljag bacati iz hidroaviona pravo na peščanu obalu.

Avantura i divljina u luksuznom izdanju
Ako vam usred vašeg avanturističkog putovanja zafali glamura i luksuza – nemojte se brinuti. Samo se zaputite u hotel Dolphin Island Boutique i okusite miris zapada usred egzotike. Tamo će vas dočekati moderno uređene i elegantne sobe, dečje igralište i još puno toga.

Uhvatite račića van ljuske
Ne, ovo nije igra nimalo slična blokbasteru “Igre gladi”, već zanimljiva aktivnost za koju će vam trebati samo malo mašte i fotoaparat! Plaže na Fidžiju vrve od račića koji se skrivaju duboko u svojim kućicama. Na vama je da svojim fotoaparatom uhvatite račića kad priviri na sunce! Probajte, nije tako lako kako se čini.

Isprobajte Manu
Mana je neka vrsta škorpiona/raka, a živi u okolini Fidžija. Popularno je jelo, a s obzirom na to da kesu punu ovog delikatesa možete kupiti za svega 12 dolara – i nije baš skupo. Najbolji način pripreme je kuvanje, ali verujemo da ćete taj deo ipak ostaviti profesionalcima.

Indijska i azijska hrana koju morate probati
Sednite u jedan od restorana u Port Denarau i isprobajte najbolje indijske specijalitete, a tu su i restorani iz Malezije, Kine i Tajlanda.

Skočite s litice
Kad kažemo skočite s litice – to i mislimo! Ove litice se nalaze na ostrvu Kadavu, 100 kilometara udaljene od glavnog ostrva Fidžija. Kad dođete tamo pronađite lokalnog vodiča koji će vas drage volje povesti do litica.

Napravite sami svoj suvenir!
Posetite Handcraft centar i naučite kako da napravite predivne stvari (od odeće pa do suvenira) od prirodnih materijala kao što su palmino lišće, drvo i druge stvari s ostrva. Ovo je aktivnost za celu porodicu. (punkufer.dnevnik.hr)