Ako ste među onima koji donose novogodišnje odluke kao što su prestanak pušenja ili smanjenje kilograma – ovaj članak nije za vas. Međutim, ako vam se među odlukama nalazi nešto vezano za putovanja – pripremite se za nekoliko korisnih saveta.

7. Letite samo ujutro
Činjenica je, a i nauka je potvrdila – što ranije ujutro letite, manje su šanse da će vam avion kasniti! Stručnjaci savetuju da izbegavate letove između 11 ujutro i 11 uveče.

6. Nabavite TSA Precheck
CheapAir vam preporučuje ovu aplikaciju koja će vam omogućiti da uz malu prethodnu pripremu jednostavno prođete kroz kontrolu.

5. Rezervišite na vreme
Stručnjaci kažu da je 44 dana pre putovanja najbolji dan za rezervisanje avio-karata

4. Nemojte plaćati dodatni prtljag
Ovo je savet za sve one koji lete niskotarifnim avio-kompanijama. Nemojte plaćati dodatni prtljag jer vam to zapravo i nije potrebno. Jedan ranac ili jedan manji kofer vam je sasvim dovoljan ako putujete na dva-tri dana. Provereno.

3. Nađite putnog partnera
Ako putujete negde, a niko od vaših prijatelje ne može sa vama – pronađite putnog partnera. Dogovorite se s njim da se nađete na aerodromu pre polaska i upoznajte se. Na vebu postoji mnogo stranica za spajanje putnika, a uvek možete reći da biste sada malo odspavali.

2. Pretvorite svoj pametni telefon u putnog agenta
Nemojte koristiti svoj mobilni samo za igrice i Viber, instalirajte neku od aplikacija koje će vam pomoći pri organizaciji vašeg putovanja i olakšati vam sam put.

1. Podesite “price alert” alarme
Zašto ne iskoristite priliku i ne podesite “price alert” alarme koji će vam na mejl javiti kada je za neku destinaciju dostupna najjeftinija avionska karta? Ljudi, ovo zaista funkcioniše. (Pun kufer) http://punkufer.dnevnik.hr/