Zaspati na ramenu potpunog stranca samo je jedna od neprijatnih stvari koje se dešavaju tokom leta avionom, navodi “Independent”.

Istraživanje koje je sproveo britanski sajt “Jetcost” otkrilo je da je 65 odsto ispitanika prisustvovalo tome da je neko zaspao na saputnikovom ramenu ili lično zaspalo na nečijem ramenu. Zapanjujućih 49 odsto je bilo prisutno dok neki putnici ispuštaju gasove, a 48 odsto je čulo druge putnike kako hrču dok spavaju.

Istraživanje je pokazalo da ulazak u toalet dok je neko već u njemu nije tako često kao što je prisustvo u raspravi drugih putnika.

Iznenađujuće je to da glasna deca nisu bila na vrhu ove liste, našla su se na devetom mestu, dok je mučnina u toku leta na desetom.

Pored svega ovoga, skoro dve trećine ispitanika je priznalo da ne mogu a da ne gledaju dok se neki incident dešava, dok je nešto više od petine priznalo da je očijukalo sa saputnicima.

Jedan od osnivača sajta “Jetcost” Antoan Mišelat izjavio je: “Bez obzira na to koliko je neka situacija neprijatna, nekad jednostavno ne možemo a da ne gledamo kako bismo saznali o čemu se zapravo radi i kako će se sve završiti. Međutim, nije nimalo prijatno kada se i sami nađete u nekoj neprijatnoj situaciji, a svi pogledi su usmereni ka vama.” (b92.net)