Avio-kompanija Air Serbia od sutra uspostavlja dva leta dnevno na relaciji Beograd – Zagreb.

Novi letovi će označiti ponovno uspostavljanje vazdušne linije između ova dva grada, na kojoj je poslednji let obavljen pre 23 godine.

Prvi let na ovoj liniji sa dugom istorijom obavio je JAT-ov prethodnik “Aeroput” u februaru 1928. godine. JAT je ponovo uspostavio letove na ovoj liniji u aprilu 1947. godine i održavao ih je do avgusta 1991. godine.

Novi letovi će klijentima koji putuju zbog posla ponuditi preko matične vazdušne luke Air Serbia, beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, odličnu povezanost sa mnogim destinacijama širom mreže ove avio-kompanije, kao što su Atina, Abu Dabi, Istanbul, Solun, Tel Aviv, Moskva i Larnaka, kao i do ključnih destinacija širom Balkana, uključujući Skoplje, Tiranu, Sofiju, Bukurešt, Tivat, Podgoricu i Sarajevo.

“Uspostavljanje linije za Zagreb je značajan i dobrodošao dodatak mreži destinacija Er Srbije koja ubrzano raste. Ovi letovi će odgovoriti na sve veću tražnju za poslovnim i turističkim putovanjima onih koji često putuju između ove dve prestonice i omogućiće im značajnu uštedu vremena u poredenju sa putovanjima vozom ili kolima”, rekao je tim povodom generalni direktor Er Srbije, Dane Kondić.

On je dodao da će novi letovi, takođe, omogućiti dvosmernu povezanost preko Beograda između Hrvatske, ostatka Evrope i značajnih globalnih destinacija.