Zimska sezona 2014/15 je iza ugla i počinje za nešto manje od mesec dana, tačnije 26. oktobra, bar što se tiče avio kompanija.

Er Srbija (Air Serbia) za novu sezonu planira određene izmene u svojoj mreži. Naime, ova zima će doneti značajne promene u poslovanju prevoznika ka Abu Dabiju. Er Srbija, ne samo da će pokrenuti svakodnevne letove ka prestonici Emirata, upoređenju sa četiri nedeljna leta od prošle zime, nego će i obavljati dnevnu uslugu između dva grada.

Dakle, oprema i osoblje Er Srbije će se koristiti u ime Etihada na toj dnevnoj ruti. Usluga će se smatrati Etihad letom i nosiće “EY” oznaku za broj leta. Putnici će pri rezervaciji karte obavešteni da Er Srbija pruža uslugu u ime Etihada. Kao rezultat toga, oprema i posada srpskog prevoznika će obavljati dva dnevna leta za Abu Dabi, iako će se samo jedna od dnevnih usluga smatrati letom Er Srbije.

Pored toga, avio kompanija će dodati dodatna tri leta nedeljno za popularne destinacije Prag i Amsterdam. Takođe, Er Srbija će povećati svoje poslovanje ka Podgorici sa dodatnim trećim dnevnim letom. Dakle, obavljaće ukupno 21 nedeljnih polazaka na toj liniji.

Nove usluge koje su pokrenute ovog leta, uključujući Bejrut, Budimpeštu, Sofiju, Tiranu i Varšavu, nastaviće se i tokom zimske sezone. Avio kompanija će značajno pojačati kapacitet na mnogim linijama, jer će se većina zimskog reda vožnje obavljati kombinacijom A319 i A320 aviona u odnosu na Boeing 737 koji je još bio dominantan prošle zime.

S druge strane, srpski prevoznik će smanjiti četiri svoja nedeljna leta za Atinu i Tivat u odnosu na prošlu zimsku sezonu. Osim toga, Etihad Regional Saab 2000 avion, koji je delovao u ime Srbije do Banja Luke tri puta nedeljno tokom leta, više neće leteti na toj liniji. Kao rezultat toga, Er Srbija će smanjiti svoje letove za Banja Luku na četiri puta nedeljno. Letovi za Tel Aviv će se takođe smanjiti na tri nedeljno, dok će biti jedan nedeljni odlazak manje za Larnaku u odnosu na zimsku sezonu 2013/14. (Izvor: exyuaviation.blogspot.com)