Ako ikada odlučite da posetite Peru, ovih pet gradova ne smete zaobići.

Predstavljamo vam najlepše gradove u ovoj egzotičnoj južnoameričkoj državi.

Lima – prestonica
Prva destinacija u ovoj divnoj zemlji je glavni grad Lima. Ovde možete posetiti brojna arheološka nalazišta, diviti se kolonijalnoj i modernoj arhitekturi i izuzetnoj gastronomiji.

Kusko – sveta dolina Inka
Za one koji žele da pobegnu od stvarnosti i uživaju u odmoru prepunom avantura, ova dolina je idealan izbor. Prepuna arheološkog blaga iz vremena Inka, proglašena je za jedno od sedam novih svetskih čuda.

Puno – jezero Titikaka
Prelepo jezero Titikaka koje se nalazi u regiji Puno, poznato je širom sveta. Istini za volju, važi za jezero na najvišoj nadmorskoj visini na svetu, pa ćete verovatno imati malo poteškoća dok se ne naviknete na ređi vazduh.

Arekipa – beli grad
Nad nebom Arekipa, sunce sija više od 300 dana godišnje, a zovu ga i belim gradom, po kamenu od kog su izgrađene zgrade i spomenici. Za vreme boravka u ovom gradu ne propustite obilazak Samostana svete Kataline, kanjon Kolka i vulkan Misti.

Uaras – rajski pejzaž
Ljubitelji avantura definitivno ne smeju da propuste grad Uaras. Sa njegovim snežnim planinama i fantastičnim pejzažima – ništa se ne može uporediti. Uaras je miran živopisni grad, smešten između crne i bele planine u regiji Kalehon de Uaras. Otkrijte predivna tirkizna jezera koja ga okružuju i nikako nemojte propustiti da posetite krater vulkana Uaskaran. (dnevnik.hr)